Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για συλλήψεις και μεταγωγές των μελών της Χρυσής Αυγής. Πότε θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Χειροπέδες και μεταγωγή στα κελιά των φυλακών είναι η επόμενη πράξη της ιστορικής καταδίκης των μελών της Χρυσής Αυγής.


Μετά και την πρόταση της εισαγγελέως και εν αναμονή της τελικής απόφασης επί των ποινών, πιθανότατα απόψε, η αστυνομία έχει σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από τη στιγμή που οι εισαγγελικές αρχές ανάψουν το πράσινο φως και μέχρι οι πύλες των φυλακών να κλείσουν πίσω από τις πλάτες των χρυσαυγιτών.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για συλλήψεις και μεταγωγές

Ο αστυνομικός σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας περιλαμβάνει ιδιότυπες "σκοπιές" έξω από τα σπίτια καταδικασμένων. Πρώτος στόχος να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διαφυγής τους, αλλά και τυχόν επιθέσεων εναντίον τους.


Σε στοχευμένες περιοχές, κοντά στους τόπους διαμονής των καταδικασθέντων γίνονται περιπολίες για τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων και αποτροπής ακτιβιστικών ακόμη και τρομοκρατικών ενεργειών.

Ποινές και… αντίποινα

Έξι από τα μέλη του "διευθυντηρίου" της εγκληματικής οργάνωσης, θα οδηγηθούν στις φυλακές. Εκτός θα μείνει ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος έχει ακόμη την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, αλλά οι διαδικασίες άρσης της ασυλίας του θα είναι ταχύτατες, ίσως κι εντός ενός μηνός.

Μαζί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, οι Κασιδιάρης, Ματθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Παππάς, Γερμενής θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στις φυλακές, όπως και πολλά από τα επιχειρησιακά μέλη που θα καταδικαστούν σε 5 ή 7 χρόνια.


Στελέχη της ασφάλειας έχουν επιχειρήσει την ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου και την "κρυφή ακοή" σε ύποπτους και ακραίους χώρους, προκειμένου να αποκλείσουν την όποια πιθανότητα εκδήλωσης ενεργειών εξτρεμιστικής ή ακροδεξιάς τρομοκρατίας. Παράλληλα, έχουν "σφραγιστεί" τα σύνορα για να αποφευχθεί τυχόν διαφυγή τους.

Από τη στιγμή που θα οριστικοποιηθούν οι ποινές των καταδικασμένων και ακολουθήσουν οι συλλήψεις, τα σχέδια των αρμόδιων αξιωματικών περιλαμβάνουν μεταγωγές προς τις φυλακές με προπομπούς ανίχνευσης ύποπτων κινήσεων και… οπισθοφυλακή για τους ίδιους λόγους.
Σε χωριστές φυλακές οι… τσακωμένοι

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει προβλεφθεί η μεταφορά τους από πάνοπολους αστυνομικούς σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα ή πτέρυγες, αλλά και διαφορετικές ώρες προαυλισμού σε όσους τελικά μεταφερθούν στα ίδια σωφρονιστικά καταστήματα.
Κι αυτό, για να αποφευχθεί η πιθανότητα επιθέσεων εναντίον τους, αλλά και οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις. Ως γνωστόν, οι σχέσεις των πρώην "κολλητών" δεν είναι πλέον οι καλύτερες.


Ο εμφύλιος ξέσπασε από τη διάσπαση και τη δημιουργία νέων κομμάτων από Λαγό και Κασιδιάρη. Γνωστός είναι και ο άγριος τσακωμός του Κασιδιάρη με τον Λαγό, αλλά και ο "εμφύλιος" και των δύο με τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Για τον λόγο αυτό, μελετάται η κράτησή τους σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κάποιοι θα μεταφερθούν σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, άλλοι στις φυλακές Δομοκού και ενδεχομένως και στις φυλακές του Μαλανδρίνου. Ο Ρουπακιάς θα μεταφερθεί πιθανότατα στις φυλακές της Άμφισσας ή του Δομοκού.


Ο σχεδιασμός που έχει γίνει σε συνεργασία με ειδικές υπηρεσίες της Αστυνομίας έχει ως στόχο να μην έρθουν σε επαφή στη φυλακή και με άτομα που θα μπορούσαν να τους επιτεθούν ή να προβούν σε κάποιας μορφής αντίποινα.

Όσων οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, για ένα διάστημα τα σπίτια τους θα επιτηρούνται από άντρες της ΕΛ.ΑΣ., υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων.
Εισαγγελέας: 13 χρόνια για την ηγεσία - Ισόβια στον Ρουπακιά

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η εισαγγελέας ζητά την ισόβια κάθειρξη του Γιώργου Ρουπακιά και 8 χρόνια για τους άμεσους συνεργούς του. Για την ένταξη του Ρουπακιά σε εγκληματική οργάνωση, κάθειρξη 7 ετών. Κάθειρξη 13 ετών για την "ηγεσία" της Χρυσής Αυγής: Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Παππά, Γερμενή, Παναγιώταρο και Ματθαιόπουλο. Κάθειρξη 7 ετών στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και για όσους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά (Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Μίχος, Μπούκουρας) ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, πρέπει να επιβληθούν καθείρξεις οκτώ ετών στον καθένα, σε όσους κατηγορούνται για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δεν έχουν ελαφρυντικό και έξι ετών σε εκείνους που έχουν. Για την ομάδα των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των αλιεργατών, εισηγήθηκε κάθειρξη εφτά ετών για όσους έχουν ελαφρυντικά και δέκα ετών για τον πυρηνάχρη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, για τρεις κατηγορούμενους ζήτησε φυλάκιση δέκα μηνών και για έναν κατηγορούμενο έξι μηνών για κάθε πράξη.

Για τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και πρώην βουλευτές, που έχουν ένταξη ζήτησε κάθειρξη επτά ετών για τον καθένα, γι' όσους δεν έχουν ελαφρυντικό. Σε όσους έχουν ζήτησει, κάθειρξη πέντε ετών.
 
Top