Θεία Λειτουργία, αλλά όχι δοξολογία θα περιλαμβάνει ο εορτασμός του Πολιούχου στις 26 του μήνα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά!

Το νέο πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο οποίο εντάσσεται και η Θεσσαλονίκη, έφερε την ακύρωση της καθιερωμένης επίσημης δοξολογίας, την οποία γνωστοποίησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου.

"Θα προσπαθήσουμε να μπαίνουν στον Ιερό Ναό, πολύ λίγοι πιστοί, ίσα ίσα για το προσκύνημα και ελάχιστοι για τη λειτουργία. Δεν θα γίνει η επίσημη Δοξολογία, δεν θα γίνει η Λιτανεία την παραμονή το πρωί. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το προαύλιο όσο περισσότερο μπορούμε", δήλωσε στο GRTimes.

Όσο για το προσκύνημα των πιστών και αν κάποιος θα μπορεί να το κάνει με επαφή, επεσήμανε: "Κανονικά θα πρέπει να μην το κάνει. Θα τους ζητήσουμε να προσέχουν. Αυτή θα είναι η οδηγία. Εμείς έχουμε security, έχουμε κανονίσει να μπαίνουν ελάχιστοι στον ναό και να τηρούνται οι αποστάσεις".

Παράλληλα, σε αντίθεση με τα καθιερωμένα, όλα δείχνουν πως τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα παραστούν τελικά στον Ιερό Ναό.
 
Top