Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Από το ΑΤ της Πεύκης, όπου είχε παρουσιαστεί νωρίτερα, ο Μιχαλολιάκος με υπηρεσιακό όχημα μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ τον συνόδευε με δικό της αυτοκίνητο η κόρη του μαζί με την καταδικασθείσα αλλά με αναστολή μητέρα της Ελένη Ζαρούλια.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου μάλιστα επιτέθηκε με ύβρεις στους δημοσιογράφους μέσα από το αυτοκίνητό της, ενώ ανάλογες σκηνές διαδραματίστηκαν κι έξω από ΑΤ Πεύκης.

Νωρίτερα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, είχε προχωρήσει σε δηλώσεις έξω από την οικία του στην Πεύκη, τονίζοντας ότι «με πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες μου, θα δικαιωθούμε από την ιστορία και τον ελληνικό λαό». Την ίδια ώρα στη ΓΑΔΑ μεταφέρονται σταδιακά και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες, πρώην βουλευτές αλλά και στελέχη της Χ.Α.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης την απόφαση του: Συγκεκριμένα στη φυλακή οδηγούνται 38 στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα μέλη της ηγετικής ομάδας της ΧΑ, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Ιωάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και πολλά επιχειρησιακά στελέχη που είχαν δραστηριότητα στις εγκληματικές δράσεις της οργάνωσης, όπως οι Πατέλης, Πανταζής, Καζαντζόγλου και πολλοί άλλοι. Επίσης οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

Αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 από τους κατηγορούμενους. Μεταξύ εκείνων που έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις τους είναι και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης.

Οι παραπάνω μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε τη λήξη των συνεδριάσεων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.
 
Top