Η εμπλοκή βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε παράνομη λειτουργία swingers club στον Πειραιά απασχόλησε την Τετάρτη τη Βουλή, όπου ήρθαν στοιχεία για κρυφά δωμάτια και κρεβάτια στο… πατάρι νυχτερινού κέντρου, για την ικανοποίηση των ερωτικών ορέξεων ζευγαριών.

 

Πρόκειται για τον βουλευτή Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Μελά, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται σε δικογραφία που αφορά την παράνομη λειτουργία swingers club, (χώρος ανταλλαγής ζευγαριών) από το 2014 και για τρία χρόνια. Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή έπειτα από αίτημα της Εισαγγελικής Αρχής Πειραιά για άρση της ασυλίας του, το οποίο εγκρίθηκε από 276 βουλευτές και έτσι ο συνάδελφός τους θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για τις πράξεις ή τις παραλείψεις του.

 

Κατά το επίδικο διάστημα, ο νυν βουλευτής Ι. Μελάς ήταν αντιδήμαρχος Προσόδων & Εμπορίου και πρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στον Δήμο Πειραιά επί δημαρχίας Γιάννη Μώραλη. Για την υπόθεση είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά σχετικά με τη λειτουργία του swingers club αλλά και τις τυχόν πράξεις ή παραλείψεις του κ. Μελά.

 

Το κατάστημα λειτουργούσε από το 2014 επί τρία χρόνια ως κλαμπ στο ισόγειο, αλλά υπήρχαν καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής για ερωτικές περιπτύξεις των θαμώνων. Οι καταγγελίες γίνονταν στον Δήμο Πειραιά, όταν αρμόδιος ήταν ο τότε αντιδήμαρχος και νυν βουλευτής Ι. Μελάς. Τελικά αστυνομικοί έκαναν έφοδο και βρέθηκαν μπροστά σε παραβάσεις.

 

Για τον λόγο αυτόν σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των υπευθύνων του καταστήματος. Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης η αρμόδια εισαγγελέας έφτασε στο όνομα του τότε αντιδημάρχου και νυν βουλευτή Α΄ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Μελά. Αμέσως ενεργοποιήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται για τις ευθύνες βουλευτών προκειμένου να ασχοληθεί επί της ουσίας με την εμπλοκή του κ. Μελά.

 

Η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας αφορά τη μη έκδοση απόφασης για τη διακοπή λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, όταν εκείνος ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Πειραιά. Η δικογραφία εστάλη στον Αρειο Πάγο και από εκεί μέσω του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κώστα Τασούλα, προκειμένου να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Κοινοβούλιο.Οι βουλευτές εκλήθησαν να αποφασίσουν ώστε να αρθεί η βουλευτική ασυλία και να διενεργηθεί έρευνα για τις τυχόν ευθύνες του βουλευτή κ. Μελά με την ιδιότητα που κατείχε κατά το επίδικο διάστημα.

 

Οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού κλήθηκαν να εξετάσουν έγγραφα της δικογραφίας, που κάνουν λόγο ακόμα και για κρυφούς χώρους με… κρεβάτια, προφανώς για σεξ και όχι για… ξεκούραση των θαμώνων! Από τα έγγραφα της δικογραφίας διαπιστώνεται πως η υπόθεση αρχικά είχε αρχειοθετηθεί, αλλά στη συνέχεια η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διέταξε τη συνέχιση της προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν:

 

  • Τι είδους κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επετράπη να λειτουργήσει, δεδομένου ότι αναφέρεται η γενική κατηγορία επιχειρήσεων στην οποία υπάγονται διάφορες δραστηριότητες υπαγόμενες σε διαφορετικές προϋποθέσεις λειτουργίας.
  • Ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων που ζητήθηκαν με έγγραφο του Τμήματος Αδειών ΚΥΕ & Μουσικής του Δήμου Πειραιά από το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής.
  • Ποια η πορεία αναφοράς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

 

Τα… κρεβάτια

 

Οι βουλευτές πιθανότατα… έφριξαν ή το μυαλό τους πήγε στο… πονηρό, διαβάζοντας άλλο έγγραφο της δικογραφίας το οποίο αφορά την αυτοψία που έγινε στο swingers club, όπου βρέθηκαν μυστικά δωμάτια με κρεβάτια στο… πατάρι.

 

Το έγγραφο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στο δεύτερο πατάρι, για το οποίο η πρόσβαση πραγματοποιείτο από τον χώρο της κλειστής αίθουσας πελατών μέσω σκάλας, έχουν διαμορφωθεί ιδιαίτεροι χώροι, στους οποίους είχαν τοποθετηθεί κρεβάτια. […] Σε τμήμα του ισογείου κλειστής αίθουσας πελατών υπήρχε διαμορφωμένος ιδιαίτερος χώρος καλυπτόμενος με παραβάν, στον οποίο υπήρχαν κρεβάτια. […] Από τα παραπάνω προκύπτει ότι έχει επέλθει προσθήκη χώρων στην εν λόγω επιχείρηση, η οποία θεωρείται επέκταση αυτής».

 

Ο ίδιος ο βουλευτής Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Μελάς τάχθηκε υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του.

 

Μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι την απόφαση για τη λειτουργία ή το κλείσιμο του swingers club δεν ήταν δυνατόν να τη λάβει μόνος του. Ουσιαστικά, έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στη δημοτική Αρχή Μώραλη! Πάντως, ζήτησε να αρθεί η ασυλία του για να μην υπάρχουν σκιές. Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή Ι. Μελά ψήφισαν 276 βουλευτές και κατά ψήφισαν 3 βουλευτές. Τον λόγο πλέον στην υπόθεση έχει η Δικαιοσύνη.

 

Το… promotion

 

Το κατάστημα συνεχίζει και λειτουργεί κανονικά μέχρι και σήμερα στον Πειραιά και μάλιστα με ωράριο… κορονοϊού μέχρι τα μεσάνυχτα. Μάλιστα, τα ζευγάρια μπορούν να ικανοποιούν ακόμα και σαδομαζοχιστικές ορέξεις τους.

 

Στο site του καταστήματος διαφημίζεται πως λειτουργεί από το 2014 (σ.σ.: δηλαδή από την περίοδο που έχει σχηματιστεί η δικογραφία), επισημαίνοντας πως «εδραιώθηκε και κέρδισε τον χώρο του και πλέον είναι το πιο δυναμικό, καλαίσθητο και ενεργό swingers club της Ελλάδας, με αναρίθμητα ζευγάρια απ’ όλο τον κόσμο και ονόματα της showbiz να το επισκέπτονται κάθε εβδομάδα για να απολαύσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι». Και συμπληρώνει το site του swingers club: «Υπάρχουν οκτώ χώροι για παιχνίδι σε όλο το club, ένα στύλος pole dancing, ένα stage και ένα BDSM spot μέσα σε έναν τεράστιο χώρο, όπου επιτρέπει την άνετη διασκέδαση, τη γνωριμία με ζευγάρια και σας αφήνει να απολαύσετε το ποτό σας με τον πιο ευχάριστο τρόπο».

 

Ο θάνατος

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την υπόθεση του swingers club στον Πειραιά χειριζόταν επί σειρά ετών δικηγόρος, ο οποίος βρέθηκε νεκρός πριν από δύο χρόνια. Ο δικηγόρος βρήκε φρικτό θάνατο πέφτοντας σε γκρεμό, πιθανότατα συμπτωματικά, ενώ ήταν σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση για το swingers club, καθώς και άλλες υποθέσεις που χειριζόταν. Η οικογένεια του δικηγόρου είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αλλά τελικά η Αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο δικηγόρος έδωσε μόνος τέλος στη ζωή του.

 

Πηγή: Espresso


 
Top