Ο διευθυντής της ΔΟΥ Κοζάνης Γιάννης Ποδιώτης περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που έζησε μαζί με συναδέλφους κατά τη διάρκεια της επίθεσης με τσεκούρι.

Ο κ. Ποδιώτης βρισκόταν στο γραφείο του στον τρίτο όροφο όταν άκουσε έναν υπάλληλο του Γραφείου Εισοδήματος που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο να φωνάζει “Βοήθεια, πάρτε την αστυνομία, ένας με τσεκούρι χτυπάει τον Πέτρο”.

“Εκείνη τη στιγμή στο μυαλό μου είχα ότι κάποιος διαπληκτίζεται με τον υπάλληλο. Σκέφτηκα ότι χτυπάει υπολογιστές, όχι ότι ανοίγει κεφάλια”, είπε ο διευθυντής της ΔΟΥ μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή.

“Έτρεχα προετοιμασμένος να διαλύσω έναν καβγά, όμως όταν έφτασα αντίκρισα μία κοπέλα μέσα στα αίματα. Ήταν τόσο το αίμα που δεν κατάλαβα ποια ήταν... Από ένστικτο όρμηξα κατά πάνω του για να του πάρω το τσεκούρι... Από τα πρώτα δευτερόλεπτα ένιωσα ότι είμαι πιο δυνατός. Φώναξα ‘Μαρία φύγε’, θυμάμαι και σκέφτηκα ότι αφού τον ‘έχω’ θα περιμένω μέχρι να έρθει η αστυνομία. Ενώ πάλευα μαζί του, του είπα ‘τι έκανες, το ξέρεις;’, ‘Τσιράκι του συστήματος είσαι, να δεις τι θα πάθεις’, έλεγε αυτός. Τότε ήρθαν μία επιμελήτρια και ένας συμβασιούχος καθαριότητας που παίρνει 600 ευρώ και πηγαινοέρχεται στην υπηρεσία από την Πτολεμαΐδα, και άρχισαν να του τραβάνε το τσεκούρι. Κάποια στιγμή του το πήραμε, τον έριξα κάτω και περίμενα να έρθει η αστυνομία”, πρόσθεσε ο κ. Ποδιώτης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, το πρώτο θύμα της επίθεσης, ένας 56χρονος άνδρας, νοσηλεύεται ακόμα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Παρότι δεν υποστηρίζεται πλέον μηχανικά, βρίσκεται σε κώμα καθώς έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα με τους γιατρούς απαιτείται μακροχρόνια εξειδικευμένη θεραπεία σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού. Το δεύτερο θύμα, η 67χρονη υπάλληλος της ΔΟΥ Κοζάνης από μέρα σε μέρα αναμένεται να εξέλθει από τη ΜΕΘ αλλά η αποθεραπεία θα συνεχιστεί. Από την επίθεση η γυναίκα έχασε το ένα της μάτι. Η τρίτη τραυματίας, μία 47χρονη γυναίκα, η οποία υπέστη κάταγμα στο κρανίο και τραύμα στην πλάτη έχει επιστρέψει στο σπίτι της.

 
Top