Μια ακόμη ακραία είδηση μας έρχεται από την Βόρεια Κορέα, όπου το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε ένα ζευγάρι που έσπασε την καραντίνα.

Μπορεί η Πιονγιάνγκ να διατυμπανίζει πως δεν έχει καταγράψει κανένα κρούσμα του κορονοϊού, ωστόσο αρκετές επαρχίες είναι σε καραντίνα για... καλό και για κακό. Ανάμεσα σε αυτές και η Ryanggang.

Σύμφωνα με το Radio Free Asia, ένα ζευγάρι έσπασε την καραντίνα και προσπάθησε να αυτομολήσει προς την Κίνα. Το ζευγάρι εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες ενώ μαζί είχαν και ένα μικρό παιδί, το οποίο ήταν ανιψιός του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο παιδί επιτράπηκε να γυρίσει σπίτι του.

«Πριν λίγες ημέρες άκουσα από έναν επαρχιακό φύλακα, πως μια οικογένεια έσπασε την καραντίνα και προσπάθησε να πάει στην Κίνα. Του συνέλαβαν και τους εκτέλεσαν. Τα σύνορα ελέγχονται πάρα πολύ και είναι σε κατάσταση συναγερμού λόγω του κορονοϊού», δήλωσε ο κάτοικος της Ryanggang, διατηρώντας φυσικά την ανωνυμία του.

'Όμως οι λεπτομέρειες δεν τελειώνουν σε αυτό το σημείο: «Ήταν και οι δυο γύρω στα 50 και ο νεαρός μαζί τους στα 14. Ήταν ανιψιός τους. Οι γονείς του είχα φύγει για τη Νότια Κορέα πριν λίγες μέρες. Πριν τους εκτελέσουν τους βασάνισαν και ομολόγησαν πως είχαν μιλήσει με τους γονείς του παιδιού, που ήταν στη Νότια Κορέα. Ο πατέρας του παιδιού είχε ζητήσει να του φυγαδεύσουν το παιδί».

Το ρεπορτάζ σημειώνει πως οι Βορεικορεάτες είναι σοκαρισμένοι από τον τρόπο που εκτελέστηκαν οι συμπατριώτες τους...

Πηγή

 
Top