Το ΙΑΣΩ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδή στις 25 Μαΐου προσφέρει 10 δωρεάν χειρουργεία θυρεοειδή τον χρόνο σε οικονομικά αδύναμους οι οποίοι θα πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Επίσης, προσφέρει 50 δωρεάν ιατρικές επισκέψεις στους πρώτους που θα κλείσουν ραντεβού. Συγκεκριμένα, 25 δωρεάν επισκέψεις σε εξειδικευμένο χειρουργό θυρεοειδή και 25 δωρεάν επισκέψεις σε ενδοκρινολόγους.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ‘’δίπλα σας’’ και έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον πολύ σοβαρό αντίκτυπο που έχουν οι παθήσεις του θυρεοειδούς, στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων, όταν αυτοί είναι αδιάγνωστοι.

Χειρουργεί ο Διακεκριμένος χειρούργος θυρεοειδή , κ. Σταύρος Τσιριγωτάκης

Τα δωρεάν χειρουργεία θα πραγματοποιηθούν από τον Διευθυντή Τμήματος Χειρουργικής Θυρεοειδή του ΙΑΣΩ κ. Σταύρο Τσιριγωτάκη και την Χειρουργική του ομάδα.
Οι παθήσεις του θυρεοειδούς προσβάλουν περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως σύμφωνα με την ATA (American Thyroid Association). Το 60% αυτών δεν το γνωρίζουν και μπορεί να ταλαιπωρούνται άσκοπα στην καθημερινή τους ζωή.
Ωστόσο, μόλις διαγνωστεί η πάθηση του θυρεοειδή, αφού είναι θεραπεύσιμη και ο ασθενής ξεκινήσει τη θεραπεία, τα συμπτώματα υποχωρούν πλήρως.
  • Τηλ. επικοινωνίας για το πρόγραμμα των δωρεάν χειρουργείων: 210 6383905 & 6974445853
  • Τηλ. Επικοινωνίας για ραντεβού για τις ιατρικές επισκέψεις: 210 6185229, Δευτ. – Παρ. 08:00 – 16:00

Λίγα λόγια για τον Θυρεοειδή αδένα

Ο θυρεοειδής αδένας παράγει ορμόνες που επηρεάζουν κάθε όργανο και κάθε κύτταρο στον οργανισμό. Οι ορμόνες του θυρεοειδούς ρυθμίζουν το μεταβολισμό του οργανισμού, τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα παράγει ενέργεια από τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο - και επηρεάζει κρίσιμες λειτουργίες του οργανισμού, όπως το επίπεδο ενέργειας και τον καρδιακό ρυθμό.
Συμβάλει στη ρύθμιση της λειτουργίας της καρδιάς, του πεπτικού, της θερμοκρασίας του σώματος, της ανάπτυξης του σώματος και πολλών άλλων. Είναι ο ρυθμιστής του μεταβολισμού ή όπως τον αποκαλούμε συχνά “ο πλοηγός’’ του οργανισμού. Είναι πολύ σημαντικός γιατί η παραμικρή του δυσλειτουργία, προκαλεί πολλά προβλήματα στον άνθρωπο.
 
Top