Του Νέστορα Δημαρά,

«Έχοντας μικρή ταχύτητα, χτυπούσα με το αυτοκίνητο όσες γυναίκες μου άρεσαν. Έχω «πειράξει» με αυτόν το τρόπο πολλές κοπέλες. Ήθελα να τις γνωρίσω. Πολλές φορές κατέβαινα να τους ζητήσω συγγνώμη. Με την Αμερικανίδα θόλωσα και τη χτύπησα δύο φορές για να τη βιάσω μετά».

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τις επιθέσεις εναντίον γυναικών από τον φανατικό των πολεμικών τεχνών Γιάννη Παρασκάκη, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Τετάρτης μεταφέρθηκε στις φυλακές Τρίπολης μετά τη σύλληψη του για τον φόνο και τον βιασμό της Αμερικανίδας βιολόγου Σουζάν Ίτον.

Τα όσα ανέφερε κατά την ανακριτική διαδικασία ο 27χρονος αγρότης, τα οποία φέρνει στο φως η Real News, απασχολούν τις αστυνομικές αρχές , οι οποίες εξετάζουν προσεκτικά καταγγελίες και μαρτυρίες που έφτασαν στα χέρια τους μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων του δράστη.

Περιγράφοντας τον τρόπο δράσης του ο Παρασκάκης, αποκάλυψε πως «συνήθως τις ακολουθούσα με ταχύτητα 10 χλμ. για αρκετή απόσταση. Τις πείραζα, τις φόβιζα και τις ενοχλούσα με τον τρόπο αυτόν. Κάποιες που μου άρεσαν τις χτυπούσα κιόλας. Θυμάμαι πως σε μία ξένη κατέβηκα από το αμάξι και της είπα πως ήμουν αφηρημένος και της ζήτησα συγγνώμη. Προσφέρθηκα να τη βοηθήσω, να τη μεταφέρω στο νοσοκομείο. Ήθελα να γνωριστώ μαζί τους».

Ο δράστης του άγριου φονικού και του βιασμού της Σουζάν Ίτον μεταφέρθηκε από το Τμήμα Μεταγωγών στις φυλακές Τριπόλεως το βράδυ της Τετάρτης από όπου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον ιερέα πατέρα του και τη σύζυγό του. Τους περιέγραψε ότι τον υποδέχθηκαν χωρίς προβλήματα στο σωφρονιστικό κατάστημα και ότι συνάντησε ορισμένους κρατούμενους με καταγωγή από το νομό Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος εκμυστηρεύτηκε στους αστυνομικούς πως «δεν πίστευα ότι θα με εντόπιζαν για το φόνο της Αμερικανίδας. Την πέταξα στη σήραγγα του γερμανικού οχυρού για να μην την εντοπίσουν. Δεν περίμενα ότι θα με ανακαλύψουν τόσο σύντομα».

Όμως, στην ανακρίτρια ο Γ. Παρασκάκης είχε αναφέρει πως ήξερε πως κάποια στιγμή θα έβρισκαν το πτώμα της και θα ανακάλυπταν ποιος το έκανε. «Έχω δει σε ταινίες πως η Αστυνομία έχει σύγχρονα μέσα για να βρίσκει στο τέλος τον ένοχο».

Ο 27χρονος αναμένεται να εξεταστεί από ειδικό ψυχίατρο που θα ορίσει ο ανακριτής , ενώ δεν αποκλείεται ο συνήγορός του Παντελής Ζέλιος να αιτηθεί τον διορισμό του τεχνικού συμβούλου εκ μέρους της οικογένειας του δράστη. Άλλωστε, ο κ. Ζέλιος διευκρίνισε πως ανέλαβε την υπεράσπισή του «υπό τον όρο να μην επιχειρήσω να υπερασπιστώ τις πράξεις του και με την προϋπόθεση ότι θα υποβαλλόταν σε ψυχιατρική εξέταση».

 
Top