Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία για το ενδεχόμενο εκδικητικών «αντιποίνων», μετά την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα το απόγευμα της Τρίτης από τις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ήδη έχουν εκδοθεί διαταγές προς το αστυνομικό προσωπικό που εφιστούν την προσοχή και εγρήγορση για την αποτροπή ενδεχόμενων καταδρομικών ακόμη και τρομοκρατικών επιθέσεων σε Αστυνομικά Τμήματα, περιπολίες και στατικές αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης στόχων.

Παρόμοιες προφορικές εντολές έχουν λάβει οι αστυνομικοί, που βρίσκονται στις συνοδείες ασφαλείας ακόμη και τη φρούρηση οικιών, δικαστικών λειτουργών, για την αύξηση της παρατηρητικότητας και των μέτρων αυτοπροστασίας.

Οι σχετικές εντολές υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνουν τον αυστηρό έλεγχο της αλληλογραφίας, χαρακτηρισμένων στόχων, για τον εντοπισμό εκρηκτικών- εμπρηστικών φακέλων, που έχουν σταλεί στο παρελθόν , ακόμη και στον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου.

Σημειώνεται πως οι όποιες παρεμβάσεις στο νέο Ποινικό Κώδικα που φέρει «μερίδιο ευθύνης » στην υπόθεση Κορκονέα, θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα έρθει την Παρασκευή στην Βουλή.

 
Top