Στην Κύπρο μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία επίσκεψη που έχει τόσο ουσιαστικό όσο και έντονα συμβολικό χαρακτήρα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στις 09.30 το πρωί, όπου θα τον υποδεχθούν ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου, Κώστας Χαμπιαούρης, και ο πρεσβευτής της Ελλάδας, Ηλίας Φωτόπουλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10.15 θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα καταθέσει στεφάνι και δέκα λεπτά μετά θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατία,ς Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μητσοτάκης θα προβούν σε από κοινού δηλώσεις στα ΜΜΕ στις 12:00 και μισή ώρα αργότερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις διάρκειας 20 λεπτών με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους Συλλόγων και διακοινοτικών ΜΚΟ.

Στις 20.15 ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Χρυσόστομο Β', στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και θα επισκεφτεί το Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα. Εκεί θα καταθέσει στεφάνι, θα ξεναγηθεί στο μουσείο και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στους αξιωματικούς και στρατιώτες της δύναμης, ενώ η επιστροφή του στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Top