Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιείται εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και μέλη του "Κινήματος ΣΦΥΡΙ-ΖΩ", τα οποία έχουν τις σχετικές σφυρίχτρες.
Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο Νίκος Παρασκευόπουλος που είναι ομιλητές στην εκδήλωση, έφτασαν στο Δημαρχείο και εισήλθαν από την πίσω πλευρά.

Τα άτομα κρατούν ελληνικές σημαίες, τραγουδούν και φωνάζουν  συνθήματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και της κυβέρνησης. Μάλιστα, έχουν μαζί τους και αφίσες με την εικόνα του Παύλου Μελά. 'Εντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας, με πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ παρατεταγμένες στους πέριξ δρόμους.
Ανάμεσα στα συνθήματα οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν: "Στα όπλα, στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια". Ακόμη, αποδοκιμάζουν έντονα όποιον κατευθλυνεται προς το δημαρχείο για να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι συγκέντρωση αναρχικών στην Καμάρα. Τα άτομα φωνάζουν συνθήματα κατά του εθνικισμού ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.
Aποδοκιμασίες για το Σκοπιανό δέχτηκε και χθες το βράδυ ο Γιάννης Μπουτάρης, όταν μετά από τo συλλαλητήριο των Παμμακεδονικών Συλλόγων, κάποιοι από τους διαδηλωτές πέρασαν έξω από το σπίτι του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και άρχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα.
 
Top