Στα ανοιχτά του Ναυπλίου βρίσκεται η θρυλική θαλαμηγός "Χριστίνα" του Αριστοτέλη Ωνάση.

Πρόκειται για μια θαλαμηγό που από το κατάστρωμα και τους πολυτελείς χώρους της, έχουν περάσει ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Ουίστον Τσώρτσιλ, η Μέριλιν Μονρόε, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Τζον Φ. Κένεντι, ο Φράνκ Σινάτρα, ο πρίγκιπας Ρενιέ και η Γκρέις Κέλι.

Τη θαλαμηγό, μήκους 99 μέτρων, είχε αγοράσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης αντί 4 εκατ. δολαρίων το 1954. Κάνοντας πράξη το "να περιστοιχίζεσαι από σημαντικούς καλεσμένους, για να γίνεις και ο ίδιος σημαντικός" ο Αριστοτέλης Ωνάσης διοργανώνει πάνω στη "Χριστίνα" τα πιο θρυλικά πάρτι της εποχής, ενώ δεν παραλείπει να παίρνει μαζί του στις κρουαζιέρες του, κάποιους από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του πλανήτη.

Η βιβλιοθήκη της θαλαμηγού ήταν γεμάτη με έργα Ελλήνων κλασικών συγγραφέων, τα σκαμνιά του μπαρ ήταν καλυμμένα με δέρμα λευκής φάλαινας, ενώ ο πυθμένας της πισίνας υψωνόταν ως το επίπεδο του καταστρώματος και μετατρεπόταν σε πίστα χορού, διακοσμημένη με ψηφιδωτά που απεικόνιζαν σκηνές από την ελληνική μυθολογία.

Για τον εαυτό του ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε κρατήσει μια σουίτα τεσσάρων δωματίων, με μπανιέρα από μπλε μάρμαρο Σιένας, απομίμηση λουτρού από μινωικό ανάκτορο. Τους τοίχους κάλυπταν βενετσιάνικοι καθρέπτες.

Υπήρχαν άλλες εννέα σουίτες, που η καθεμιά είχε το όνομα ενός ελληνικού νησιού. Στην "Ιθάκη" έμεναν πάντα οι εκλεκτότεροι καλεσμένοι: ανάμεσά τους, η Γκρέτα Γκάρμπο, η Τζάκι Κένεντι, η Μαρία Κάλλας, ο Ουμπέρτο Ανιέλι της FIAT, ο Τζον-Πολ Γκετί και πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ.

Πηγή πληροφοριών: argolikeseidhseis.gr

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 
Top