Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Τι παράξενη που 'ναι αυτή η χώρα του Τσε, του Φιδέλ... της...
Επανάστασης.
Η κυβέρνηση... το "Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας" κι η "Λαϊκή Εξουσία" αντί ν' ασχοληθούν με τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες της ευρωπαϊκής ανανεωτικής "αριστεράς" για τη χειραφέτηση των εργαζομένων, της εργατικής τάξης, του λαού τό 'χουν ρίξει στον εθνικισμό που οδηγεί στο φασισμό!
Όταν σήμερα αυτή η κοσμοπολίτικη "αριστερά" της Ευρώπης ασχολείται με τα θεμελιώδη ζητήματα χειραφέτησης των λαϊκών μαζών όπως "ενοικίαση μήτρας" για τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, γάμους ομόφυλων ζευγαριών, αλλαγή φύλου, γάμους ομοφυλόφιλων, καύση νεκρών, τα "ανοικτά σύνορα", την ελεύθερη λαθραία μετανάστευση, τα δικαιώματα των σκύλων στη Λευκορωσία, τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, τα δικαιώματα των χάμστερ στη Μέση Ανατολή... εκεί στην Κούβα περί άλλων επικίνδυνων ζητημάτων τυρβάζουν.
Μπροστά σ' αυτούς τους σπουδαίους δικαιωματικούς αγώνες της ευρωπαϊκής ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" του Σόρος, αυτοί οι Κουβανοί βαδίζουν στους επικίνδυνους δρόμους που οδηγούν στο φασισμό.
Στην Κούβα ασχολούνται με αστεία κι αμελητέα ζητήματα, όπως να εγγυηθούν ένα σπίτι για κάθε οικογένεια, δωρεάν και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν και δημόσια Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, εργασία, ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες.
Ζουν τον μεσαίωνα όταν δεν μπορούν να εκσυγχρονιστούν και θέλουν "τροφή για το σώμα και για το πνεύμα".
Θέλουν να εξαφανίσουν κάθε μορφή ελαστικής εργασίας κι ανεργίας στην Κουβανέζικη κοινωνία, λες και θέλουν φασισμό. Δεν κατανοούν τις "ελεύθερες αγορές"...
Δεν φθάνουν όλα τα παραπάνω αλλά διαπαιδαγωγούν εθνικιστικά το λαό και του επιβάλουν την αγάπη για Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία. Πιπιλίζουν στο λαό ανοησίες, όπως καμία οπισθοχώρηση από τις κοινωνικές κατακτήσεις.
Κι όχι μόνον... γνήσιοι ρατσιστές διακηρύσσουν πως δεν θα επιτρέψουν καμία ξένη επέμβαση στην πατρίδα τους και θα απαντήσουν σε κάθε ιμπεριαλιστική απειλή.
Είναι και φίλοι δικτατόρων... στηρίζουν τον "χασάπη δικτάτορα Άσαντ", τον "δολοφόνο Τσάβες", τη Βολιβία του Έβο, τον "ψυχοπαθή δικτάτορα Κιμ" κι άλλους εχθρούς της προόδου...
Παράξενη χώρα αυτή η Κούβα...


* Και δεν έχουν το ευρώ της ιδιωτικής εταιρίας ΕΚΤ...
 
Top