Η Άννα Μιαρίτη είναι η γυναίκα που παρέδωσε στην Αστυνομία την τσάντα, μέσα στην οποία βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, προσωπικά έγγραφα, καθώς και ένα χρυσό ρολόι μεγάλης αξίας.

Ο ξεχασιάρης, αλλά τυχερός -χάρη στην τιμιότητα της 40χρονης γυναίκας- κάτοχος της τσάντας είναι ένας εργολάβος Δημοσίων Έργων από τη Λάρισα, ο οποίος άφησε την άφησε στο καφέ που εργάζεται η Άννα Μιαρίτη.

Ήταν περίπου 11-12 το μεσημέρι, όταν σε καρέκλα στο πεζοδρόμιο, είδα ξεχασμένη μια σκουρόχρωμη αντρική τσάντα ώμου. Εκείνη την ώρα υπήρχε κίνηση στο κατάστημα και στην περιοχή ευρύτερα, καθώς έφευγε το τρένο των 12. Προσπαθούσα να έχω το νου μου στην τσάντα, καθώς είδα μια παρέα διερχόμενων νεαρών να κοντοστέκονται, να προσπερνούν και να επανέρχονται", λέει η ίδια στο myvolos.net.

"Θυμόμουν αχνά τη φυσιογνωμία του πελάτη, αλλά δεν τον έβλεπα περιμετρικά και πήρα την τσάντα και την έφερα μέσα στο κατάστημά μου για να την προφυλάξω. Ήταν ανοιχτή από πάνω και σε πρώτη θέα ήταν μια πλαστική σακούλα, σχεδόν ανοιχτή και εύκολα φαίνονταν στο εσωτερικό της χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, διακοσάρια, κατοστάρια, πενηντάρικα, διάφορα, πολύ χρήμα.

Η αλήθεια είναι ταράχτηκα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι είχα στα χέρια μου τόσα χρήματα. Ξέρω με τι κόπο βγαίνουν τα χρήματα. Δουλεύω εδώ στο καφέ μου από τις 4 τα ξημερώματα μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα και δεν σκέφτηκα ούτε να μετρήσω να δω πόσα είναι.

Αμέσως πήρα τηλέφωνο στην Αστυνομία και τους ανέφερα ότι κάποιος ξέχασε εδώ την τσάντα του με λεφτά που δεν ξέρω πόσα είναι, αλλά φαίνονται πολλά" δήλωσε η ίδια.

Στη συνέχεια, αυτοκίνητο της Ασφάλειας παρέλαβε από το καφέ την κα Μιαρίτη με την τσάντα και στο Αστυνομικό Μέγαρο έγινε καταμέτρηση του περιεχομένου, εντοπίστηκε ο επιχειρηματίας και ενημερώθηκε για την παραλαβή της, έκπληκτος καθώς δεν είχε αντιληφθεί την απώλεια της τσάντας, δύο περίπου ώρες μετά την αποχώρησή του από το καφέ.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος θα έφευγε για την Αθήνα, προκειμένου να πετάξει στο εξωτερικό για δουλειές, παρέλαβε την τσάντα του και ευχαρίστησε θερμά την κα Μιαρίτη για την πράξη της, δίνοντάς της τα εύρετρα, περίπου 400 ευρώ.

«Μου έκανε εντύπωση πως δεν είχε ανησυχήσει για την απώλεια της τσάντας του. Η χαρά του και η έκφραση του προσώπου του για την αίσια κατάληξη, ήταν η καλύτερη ανταπόδοση της κίνησής μου να ενημερώσω άμεσα την Αστυνομία για την τσάντα που βρήκα», δήλωσε η κα Μιαρίτη.

Πηγή πληροφοριών: myvolos.net

 
Top