Σύμφωνα με τους ειδικούς οι γυναίκες προσπαθώντας να αποκτήσουν αυτήν την γραμμή μπορεί να βάλουν την υγεία τους σε σοβαρό κίνδυνο ιδίως αν είναι στην εφηβεία..



Αν ακολουθείτε στο Instagram διάσημα μοντέλα όπως την Έμιλι Ρατακόβσκι και την Κένταλ Τζένερ, τότε σίγουρα γνωρίζετε ήδη τη νέα μόδα που εμφανίστηκε στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο και προβάλει έναν νέο τύπο κοιλιακού μυ που χωρίζει στη μέση τους διάσημους κοιλιακούς six pack.
Το νέο επιθυμητό σώμα έχει αυτήν την κάθετη γραμμή στην κοιλιά και ονομάζεται abcrack.  Η γραμμή αυτή που ποικίλει σε βάθος παραπέμπει στην ιδέα πως η γυναίκα που την έχει πέρασε ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο ιδρώνοντας αλλά όπως φαίνεται η απόκτησή της δεν είναι κάτι υγιές.

Και αυτό γιατί χρειάζεται να υποβληθούν σε εξαντλητική δίαιτα και να ακολουθήσουν πολύ σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής.

Μία από τις βλάβες που μπορεί να υποστεί μία γυναίκα είναι κοιλιακή κήλη. Μιλώντας στο Fox News ο γιατρός Μαρκ Σίγκελ δήλωσε ότι η υπερβολική προσπάθεια για την τόνωση της συγκεκριμένης γραμμής οδηγεί σε έμμονη χρήση βαρών εις βάρος της καρδιαγγειακής άσκησης όπως το τρέξιμο, το ποδήλατο και ο χορός.

Άλλοι επαγγελματίες εκφράζουν την άποψη ότι η γραμμή αυτή που χωρίζει τους κοιλιακούς είναι ένα ανατομικό χαρακτηριστικό που δεν είναι δυνατόν να αποκτηθεί με άσκηση και διατροφή…

Δεν παύει όμως να ισχύει το γεγονός πως τέτοιου είδους πρότυπα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα για τα έφηβα κορίτσια.


 
Top