Τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα Υγείας σε όλη την χώρα αποκαλύπτει...


 για μια ακόμη φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και παρουσιάζει το Newpost. «Κραυγή» αγωνίας εκφράζουν οι εργαζόμενοι και καλούν την κυβέρνηση να πάρει θέση δίνοντας λύση στην πράξη.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Στο Νοσοκομείο Ζακύνθου η κατάσταση δεν διαφέρει από αυτή που παρατηρείται σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Ενδεικτικά:
Από τις 60 προβλεπόμενες θέσεις στη Διοικητική υπηρεσία οι 35 είναι κενές.
Από τις 18 προβλεπόμενες θέσεις παρασκευαστών οι 12 είναι κενές
Από τις 14 προβλεπόμενες θέσεις εμφανιστών-χειριστών οι 8 είναι κενές
Πολλές φορές τα ασθενοφόρα μένουν στάσιμα λόγω έλλειψης πληρωμάτων
Και βέβαια ακόμα χειρότεροι είναι η κατάσταση στα Κ.Υ. του νησιού όπου η απαίτηση λόγω τουρισμού είναι τεράστια για παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στο Κ.Υ. Κατασταρίου από τις 47 προβλεπόμενες θέσεις οι κενές είναι 27 με τους πραγματικά υπηρετούντες, λόγω μετακινήσεων-αποσπάσεων, να είναι μόλις 8 ! Γιατροί με ειδικότητα παιδιατρικής. Οδοντιατρικής είναι είδος πολυτελείας αφού δεν υπηρετεί κανείς, ενώ από τις προβλεπόμενες 6 θέσεις Γενικών γιατρών υπηρετεί μόλις 1!
Ούτε λόγος βέβαια για ψυχική υγεία, αφού στο εν λόγω κέντρο από τις 4 προβλεπόμενες θέσεις δεν υπηρετεί κανείς.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
Στην Παθολογική κλινική υπηρετούν μόλις 2 γιατροί με αποτέλεσμα την αδυναμία κάλυψης των εφημεριών. Αυτές γίνονται με συνεχή μετακίνηση γιατρών από άλλες δομές υγείας του νησιού.
Επίσης τεράστια έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό. Οι βάρδιες καλύπτονται με μετακινήσεις νοσηλευτριών από άλλα τμήματα. Ενδεικτικά στον κλάδο ΤΕ και ΥΕ το 50% των οργανικών θέσεων είναι κενές. Στο προσωπικό οφείλονται κανονικές άδειες και ΡΕΠΟ από το έτος 2013 !
Η ΜΕΘ με δύναμη 5 κλινών δεν λειτουργεί καθόλου λόγω έλλειψης προσωπικού.
Η βάρδια στα ασθενοφόρα τις περισσότερες φορές καλύπτεται με ένα μόλις όχημα και πλήρωμα, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που ειδικά λόγω μεγάλης τουριστικής κίνησης είναι τεράστιες.

ΜΟΛΑΟΙ
Υπηρετεί μόνο ένας αναισθησιολόγος ο οποίος αδυνατεί να καλύψει μόνος του τις εφημερίες του μήνα με αποτέλεσμα την υπολειτουργία ολόκληρου του χειρουργικού τομέα (χειρουργικό, ορθοπεδικό κ.ά.).
Ο τομέας του ΕΚΑΒ Μολάων αποτελείται από ένα πλήρωμα και ένα διασώστη με αποτέλεσμα δύο βάρδιες να μένουν ακάλυπτες από τη στιγμή μάλιστα που το Νοσοκομείο Σπάρτης απέχει πάνω από μία ώρα.
Και βέβαια από τον «κουτσουρεμένο» οργανισμό 25 θέσεις είναι κενές.

Νοσηλευτική μονάδα Καλαμάτας
Παρ' ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας καλύπτει όλο το Νομό Μεσσηνίας και όχι μόνο ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν 75 κενές θέσεις και στο παραϊατρικό 30 κενές θέσεις. Αποτέλεσμα αυτών να υπολειτουργεί ο μοναδικός μαγνητικός τομογράφος που υπάρχει στο νομό.



 
Top