Απ’ότι φαίνεται η φάση έχει κάψει τόσο πολύ που χρειαζόμαστε όλοι διακοπές, μόνιμες ίσως. Ο σουρεαλισμός με τον οποίο κλείνει αυτή η εβδομάδα είναι το ότι ο Θοδωρής Δρίτσας, υπουργός Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αγωνιστής ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, αποχαιρέτισε τους πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά με στίχους της συμπαθούς γενικά Νατάσας Θεοδωρίδου. 

Πιο συγκεκριμένα, από το κομμάτι ”Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές” σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους του Τάσου Μπουλμέτη:

«Τους αφιερώνουμε για να τους συνοδεύουν, στίχους από το εξαιρετικό τραγούδι ”Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές” σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους του Τάσου Μπουλμέτη, με ερμηνεύτρια τη Νατάσα Θεοδωρίδου» αναφέρει η ανακοίνωση και παραθέτει και τους στίχους! «Πες μου τι ζητάς ,στους σταθμούς που αγάπησες, ότι κι αν σου πουν οι πυξίδες δείχνουν πάντα το Βοριά Αν δεν προδοθείς απ’ τα χνάρια που άφησες, δε θα λυτρωθείς αν γυρίζεις στα λημέρια της πληγής Τα ντουμάνια στου τρένου τις γραμμές, σου δείχνουνε το χθες, θες δε θες Στα λιμάνια των φάρων οι ριπές ανάψανε φωτιές, αχ μην κλαις». Στο καλό!…»
 
Top