Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους, τόσο με τον άψογο ρυθμό εκσυγχρονισμού τους, όσο και με την εντυπωσιακή παρουσία τους στη Συρία. Κάτι που έχει μπει κάτω από το το… μικροσκόπιο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής της Ευρώπης και επικεφαλής της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ Στρατηγός Curtis Scaparrotti, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά τις αυξανόμενες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, αλλά θεωρεί ότι η θετική την πρόσφατη αναθέρμανση των σχέσεων.

«Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη αυτής της σχέσης», είπε ο Scaparrotti στο Φόρουμ Ασφάλειας στο Κολοράντο. «Θα ανησυχούσα αν απομακρύνονταν από τις αξίες που αποτελούν τα θεμέλια της Συνθήκης της Ουάσιγκτον [ίδρυση του ΝΑΤΟ] – του κράτους δικαίου».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τον επόμενο μήνα.

«Ενθαρρύναμε την Τουρκία να προσπαθήσει να ανακάμψει από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και να λύσει αυτό το πρόβλημα με τους Ρώσους, οπότε αυτό ήταν καλό», πρόσθεσε ο Scaparrotti.


Εντυπωσιακός ο ρωσικός στρατός

Ο ρωσικός στρατός εκσυγχρονίζεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα και τα ανώτερα στελέχη του έχουν εμφανιστεί ευέλικτη σκέψη στο στρατηγικό δόγμα τους, σχολίασε ο Scaparrotti.

«Μπορείτε να δείτε ότι έχουν επιβάλει πειθαρχία στην δύναμή τους», δήλωσε. «Είναι αρκετά ευέλικτοι στον τρόπο σκέψης [τους]. Η Ρωσία επέστρεψε… Είμαι εντυπωσιασμένος».

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εκσυγχρονίζονται και έχουν επιδείξει με επιτυχία μεγάλη γκάμα πυραύλων υψηλής ακρίβειας, που εκτοξεύθηκαν σε στόχους της Συρίας και από θαλάσσιες πλατφόρμες στην Κασπία Θάλασσα, σημείωσε ο Scaparrotti.

«Εκσυγχρονίζονται… Έχουμε έναν αντίπαλο εδώ που πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη, κατά τη γνώμη μου», δήλωσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ, έπρεπε να εξασφαλίσουν τη δική τους στρατιωτική δύναμη και να είναι έτοιμοι να επενδύσουν στις δικές τους δυνάμεις, υποστήριξε ο στρατηγός.

Πηγή
 
Top