Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα είναι η χώρα με τις λιγότερες συνέπειες από το Brexit, διατυπώνει ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξη για το Brexit και την Ελλάδα, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι:

«Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που θα επηρεαστούν το λιγότερο από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου. Κυρίως γιατί η αναταραχή στην αγορά κρατικών ομολόγων αφήνει την Ελλάδα εντυπωσιακά ανεπηρέαστη. Για την Κύπρο σε ό,τι αφορά την κρατική χρηματοδότηση θα έβλεπα εξαιρετικά περιορισμένες επιπτώσεις».

Στο ερώτημα ότι στην Ελλάδα από ορισμένες πλευρές διατυπώνεται η εκτίμηση πως η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. θα δρομολογήσει καταστάσεις που θα αναβιώσουν το ενδεχόμενο και του Grexit, ο κ. Βίζερ απάντησε:

«Παρατηρώντας τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης και το κοινό, δεν νομίζω ότι θεωρούν τη στάση των Ευρωπαίων πολύ ανεκτική έναντι της Ελλάδας. Σοβαρά τώρα. Δεν υπάρχει καμία οικονομική επίδραση που μπορώ να δω και αν κάποιος νομίζει ότι υπάρχουν πολιτικές διεργασίες που επηρεάζουν την Ελλάδα μάλλον έχει πολύ περίπλοκη και... στρεβλή σκέψη. Και θα έλεγα ότι μάλλον αυτοί που τα γράφουν αυτά παίρνουν τον εαυτό τους πολύ περισσότερο στα σοβαρά από όσο θα έπρεπε...»

 
Top