Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι στη χώρα δρουν 11.800 ακροδεξιοί εξτρεμιστές, που αποτελούν σχεδόν το 50% του συνόλου των μελών ακροδεξιών οργανώσεων

Μεγάλη άνοδος της ακροδεξιάς βίας παρατηρήθηκε το 2015 στη Γερμανία, σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας BND, που απευθύνει έκκληση για συγκεκριμένα μέτρα για να αποτραπεί η ανάδυση «ακροδεξιών τρομοκρατικών δομών».

Στην ετήσια έκθεση της BND τονίζεται ότι οι ακροδεξιές πράξεις βίας αυξήθηκαν το 2015 κατά 42% - σε 1408 από 990 τον προηγούμενο χρόνο. Μεταξύ των πράξεων βίας ακροδεξιών στοιχείων ήταν επιθέσεις σε δημοσιογράφους και πολιτικούς, ακόμη και απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Στην έκθεση τονίζεται ότι το 2015 εκδηλώθηκαν 75 εμπρησμοί σε κέντρα προσφύγων, ενώ το 2014 είχαν καταγραφεί μόλις πέντε.
Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι στη χώρα δρουν 11.800 ακροδεξιοί εξτρεμιστές, που αποτελούν σχεδόν το 50% του συνόλου των μελών ακροδεξιών οργανώσεων.

«Οι έρευνες για την αυξανόμενη δράση τέτοιων τρομοκρατικών οργανώσεων δείχνουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο εμφάνισης ακροδεξιών τρομοκρατικών δομών στη Γερμανία και η κυβέρνηση χρειάζεται να αναλάβει δράση» τονίζεται στην έκθεση.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ σημειώνει πάντως ότι παρατηρείται στη Γερμανία αύξηση τόσο του ακροδεξιού όσο και του ακρο-αριστερού εξτρεμισμού και μια αυξανόμενη προθυμία μεταξύ των στοιχείων αυτών να καταφεύγουν στη βία.

Πηγή: protothema.gr
 
Top