Οι εργαζόμενοι της εταιρείας «FullConctact» έτριβαν τα μάτια τους όταν ο διευθυντής, Μπαρτ Λόρανγκ, τους ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει τις διακοπές τους υπό τρεις απαράβατους όρους:

1. Να μην σηκώνουν τηλέφωνα και να μην απαντούν στα μηνύματα ή τα emails, όσο διαρκούν οι διακοπές τους.
2. Να μην ανοίξουν τον υπολογιστή τους και γενικά να μην σκέφτοναι τη δουλειά.
3. Να μην πάνε καθόλου διακοπές αν δεν δεχθούν το δώρο του.

Αν τηρήσουν αυτούς τους όρους, κάθε υπάλληλος στην εταιρεία θα λάβει 6.800 ευρώ για να περάσει τις διακοπές του όπως θέλει.



Ο Μπ. Λόρανγκ δήλωσε στην Washington Post:

«Ήδη μεγάλες εταιρίες έχουν ξεκινήσει να υλοποιούν αυτή την ιδέα, ότι δηλαδή η ευτυχία των εργαζομένων πρέπει να είναι πάνω απ' όλα. Μπορεί να είναι δύσκολο να υπολογιστεί η αξία των επενδύσεων σε δολάρια, δεν ισχύει το ίδιο για να καταλάβεις πως αισθάνεται ένας εργαζόμενος που επιστρέφει από πληρωμένες διακοπές. Βλέπετε, οι υπάλληλοί μου, μόλις επιστρέφουν είναι γεμάτοι ενέργεια, με λαμπερά πρόσωπα, έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Η επιτυχία της εταιρείας οφείλεται στις ακριβοπληρωμένες διακοπές των υπαλλήλων της, σύμφωνα με τον Λόρανγκ:

«Κι όμως με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε σημαντικά τις πιθανότητες που έχεις κάποιος να αποτύχεις στην εταιρία μας. Πιέζοντας τους εργαζόμενους να κάνουν πραγματικές διακοπές, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν, δημιουργείτε μία σχέση βαθιάς εμπιστοσύνης και η σχέση μεταξύ των συναδέλφων είναι κάτι παραπάνω από τυπική».
 
Top