Μία μέρα η Susan McCann παρατήρησε τον καρπό της να έχει κοκκινίσει, να την ενοχλεί και να την φαγουρίζει. Δεν ήξερε όμως το γιατί μέχρι που πήγε στον γιατρό και ανακάλυψε τον ένοχο:νικέλιο.
Η McCann κατάλαβε επίσης πως δεν είναι η μόνη. 1 στους 5 ανθρώπους στη Βόρεια Αμερική έχουν την ίδια αλλεργία με εκείνη. Στις ΗΠΑ μόνο υπάρχουν 11 εκατομμύρια παιδιά και πλέον είναι πολύ δύσκολο να αποφύγει κανείς την έκθεση στο νικέλιο λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας.
Υπάρχει σε ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά, λάπτοπ, τάμπλετ, ανοξείδωτο ατσάλι, ακόμα και σε προσθετικά μέλη. Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που μπορούν να ενεργοποιήσουν την αλλεργία σε όσους την έχουν. Οι δερματολόγοι λένε πως όσοι έχουν αλλεργία στο νικέλιο θα πρέπει να αποφεύγουν σως σόγιας, tofu, γλυκόριζα, σίκαλη, κακάο, μύδια, κάσιους και σύκα.
Συνιστούν να φοράμε χαλαρά τα ρολόγια για να αποφύγουμε τον ερεθισμό και να βάζουμε προστατευτικό κάλυμμα πάνω από τις ηλεκτρονικές συσκευές.