Ξανά «χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας αυτή τη φορά στη Βέρνη συγκεντρώνοντας 15.866 βαθμούς! Ο ίδιος λίγα λεπτά μετά δήλωσε «Ήρθα για να μείνω»!

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας κατακτά την κορυφή της Ευρώπης στους κρίκους! Ο 25χρονος γυμναστής ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη διοργάνωση της Βέρνης συγκεντρώνοντας 15.866 βαθμούς παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,80!

Μέχρι στιγμής ο Λευτέρης Πετρούνιας μετρά σε έξι τελικούς δύο χρυσά, το 2015 στο Μονπελιέ και φέτος στη Βέρνη, ένα χάλκινο στην πρώτη του συμμετοχή το 2011 στο Βερολίνο, αλλά και τρεις πέμπτες θέσεις, το 2012 στο Μονπελιέ, το 2013 στη Μόσχα και το 2014 στην Σόφια και όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει με το χρυσό μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου.

Να σημειωθεί πως ο 25χρονος αθλητής αντιμετώπιζε μία θλάση που στους κοιλιακούς  αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερε να εκτελέσει άψογα το απαιτητικό του πρόγραμμα.

Επόμενος στόχος για τον Έλληνα γυμναστή οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Ρίο όπου θα επιδιώξει να κατακτήσει το χρυσό όπως λέει ο ίδιος.

Στη Βέρνη το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αρμένιος Νταβτιάν και το χάλκινο ο Ρώσος Αμπλιάζιν (με ισοβαθμία 15,633).

«Θέλω να δείξω ότι δεν ήρθα και πέρασα. Ήρθα για να μείνω» δήλωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
 
Top