Έκθεση της Europol αναφέρει πως μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα συνδέονται με τρομοκρατικές και εγκληματικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με την Daily Mail, στην απόρρητη έκθεση της Europol επισημαίνονται δύο περιπτώσεις μεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα και πιστεύεται ότι έχουν διασυνδέσεις με τη διεθνή τρομοκρατία.

Εκ των δύο υπόπτων ο ένας σχετίζεται και με διακινητές Σύρων προσφύγων που δραστηριοποιούνται στη διαδρομή του Αιγαίου μεταξύ Τουρκίας και ελληνικών νησιών.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Europol ταυτοποίησε 68 άτομα που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων της με ύποπτους εγκληματίες.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι τουλάχιστον ένας εκ των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν το Παρίσι είχε εισέλθει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας με πλαστό συριακό διαβατήριο.

Η έκθεση της Europol αποκαλύπτει ότι η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 και το FBI έχουν αρχίσει να μοιράζονται τις πληροφορίες τους με αστυνομικούς διοικητές σε διάφορες χώρες της Ευρώπης στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

 
Top