Πυροτεχνήματα, φωτεινά μπαλόνια και φιλιά -Ετσι υποδέχθηκε την Πρωτοχρονιά η μισή υφήλιος [εικόνες & βίντεο]
Με καταρράκτες από πυροτεχνήματα και χιλιάδες μπαλόνια με ευχές υποδέχθηκαν το νέο έτος πολλές από τις πρωτεύουσες της υφηλίου. Μετά την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία, ήρθε η σειρά της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Κίνας και ορισμένων περιοχών της Ρωσίας να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.
«Αγάπη και χαρά» ήταν το κεντρικό θέμα των εορτασμών στο Χονγκ Κονγκ που έγινε στο Λιμάνι της Βικτόρια και συνοδεύτηκε  από ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων.
Οκτακόσια περίπου χιλιόμετρα μακριά στην Ταϊβάν όταν το ρολόι έδειξε τα μεσάνυχτα ένας καταρράκτης πυροτεχνημάτων ξεχύθηκε από τον Ταϊπέι 101, τον υψηλότερο ουρανοξύστη της χώρας.
Στη Νότια Κορέα, ο κόσμος υποδέχθηκε το 2016 στο πάρκο ειρήνης Ιμτζινγκάκ της πόλης Πατζού, κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη χώρα από τη Βόρεια Κορέα.
Στην Ιαπωνία, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε γύρω από τον μεγαλόπρεπη Πύργο του Τόκιο και ο ουρανός γέμισε με φως όταν τα μεσάνυχτα απελευθερώθηκαν χιλιάδες πολύχρωμα μπαλόνια φουσκωμένα με ήλιο. Κάθε χρόνο, οι κάτοικοι της πόλης γράφουν μέσα σε κάρτες τις ευχές τους και στη συνέχεια τις βάζουν μέσα στα μπαλόνια αποχαιρετώντας έτσι τη χρονιά που φεύγει.

πηγη
 
Top