Επιχείρηση εκκαθάρισης της ιρακινής πόλης Ραμάντι από βόμβες και εκρηκτικά που έχουν αφήσει πίσω τους οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, εκ των οποίων περίπου 700 μαχητές, ...
πιστεύεται ότι εξακολουθούν να κρύβονται κάπου στο κέντρο και τα ανατολικά προάστια, λίγες ημέρες μετά την κατάληψη της πόλης από τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.

Η αποναρκοθέτηση θα πρέπει να συνεχιστεί σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πρωτεύουσας της επαρχίας Άνμπαρ καθώς οι τζιχαντιστές που είχαν καταλάβει την πόλη τον Μάιο άφησαν πίσω τους πολλές αυτοσχέδιες βόμβες και εκρηκτικά. Για τον λόγο αυτό αναμένεται ότι θα καθυστερήσει η επιστροφή των χιλιάδων πολιτών που έφυγαν στη Βαγδάτη και σε άλλες περιοχές του Ιράκ για να γλιτώσουν.

Η ανακατάληψη του Ραμάντι ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων απέναντι στους σκληροπυρηνικούς σουνίτες ισλαμιστές.
Στο κέντρο του Ραμάντι "εκτιμάται ότι απομένουν ακόμη έως και 400 μέλη του Ντάες" είπε ο εκπρόσωπος της διεθνούς συμμαχίας, ο Αμερικανός λοχαγός Τσανς Μακρόου, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους. "Πηγαίνοντας προς τα ανατολικά, προς τη Φαλούτζα, υπάρχουν προς τα εκεί γύρω στους 300" τζιχαντιστές που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ., πρόσθεσε.

 
Top