Αίσθηση έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η πρωτοβουλία του αστέρα του ράγκμπι, Σόνι Μπιλ Ουίλιαμς να ποστάρει φωτογραφίες νεκρών παιδιών στο twitter μετά από επίσκεψή του σε κέντρο Σύρων προσφύγων στον Λίβανο...





Ο συγκεκριμένος παίκτης έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επικράτηση της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και επισκέφθηκε τον Λίβανο ως πρεσβευτής της UNICEF.

Ανέβασε φωτογραφίες δυο πτωμάτων προσθέτοντας: «Τι έκαναν αυτά τα παιδιά για να αξίζουν αυτό το πράγμα;».

Ωστόσο, η UNICEF διαφώνησε με την χρήση της φωτογραφίας ισχυριζόμενη ότι ο Ουίλιαμς δεν είχε συμβουλευτεί το προσωπικό του. «Θεωρούμε ότι πρόκειται για θεμελιώδη παραβίαση των δικαιωμάτων αυτών των παιδιών», σημείωσε ο εκπρόσωπός της, Πάτρικ Ρόουζ στην εφημερίδα New Zealand Herald.

Αν και ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ουίλιαμς ήταν συγκινημένος με την επίσκεψή του στον Λίβανο, ο κ. Ρόουζ ανέφερε ότι ήταν καλύτερο να προσφέρει ένα «θετικό πλαίσιο ώστε οι άνθρωποι να ανταποκριθούν» προσφέροντας στα παιδιά καθαρό νερό και ψυχοθεραπεία.

Ορισμένοι από τους ακόλουθους του παίκτη στο twitter επαίνεσαν την πράξη του ως ειλικρινή ενώ άλλοι αμφισβήτησαν την κρίση του. Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα σχετικά με την ακριβή τοποθεσία των φωτογραφιών ή της ταυτότητας των παιδιών.

Ο Ουίλιαμς επισκέφθηκε κέντρα συγκέντρωσης προσφύγων στην Μπέκα Βάλεϊ του Λιβάνου τον Δεκέμβριο όπου συνάντησε παιδιά από τη Συρία και τις οικογένειές τους.

«Είναι καταπληκτικές οι τελευταίες μέρες. Με έχουν αλλάξει ξεκάθαρα προς το καλύτερο και θα βλέπω σίγουρα διαφορετικά τα πράγματα όταν γυρίσω», είχε αναφέρει.

Πρόκειται για έναν πραγματικό σταρ τόσο στη Νέα Ζηλανδία όσο και στην Αυστραλία όπου έπαιξε επαγγελματικά ράγκμπι για λογαριασμό των Canterbury Bulldogs.

Πηγή:ethnos.gr
 
Top