Αύξηση των κρατικών εσόδων έως 100 εκατομμύρια το χρόνο μπορεί να αποδώσουν τα μέτρα κατά της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου 

Ειδικότερα ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου σε σχετική συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στη σημασία της ουσιαστικής ενημέρωσης της κοινωνίας  για τον κοινωνικό χαρακτήρα της υποχρεωτικής ασφάλισης ευθύνης από την κυκλοφορία οχημάτων η οποία  συνίσταται στην προστασία και αποκατάσταση των θυμάτων από αυτοκινητικά ατυχήματα.


Παράλληλα, τόνισε την εισροή σημαντικών εσόδων στα ταμεία του κράτους  που προκύπτουν από τον φόρο υπέρ του Δημοσίου επί των ασφαλίστρων αλλά και από την φορολόγηση των κερδών των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Η πάταξη του  φαινομένου  κυκλοφορίας  ανασφάλιστων οχημάτων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των κρατικών εσόδων έως 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.


Σημείωσε ότι από τα ανασφάλιστα οχήματα  επιβαρύνεται  οικονομικά και το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων και μέσω αυτού το σύνολο των νομοταγών και συνετών ασφαλισμένων πολιτών, οι οποίοι μέσα σε συνθήκες κρίσης καταβάλλουν κανονικά τα ασφάλιστρά τους. 


Τέλος ανέφερε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, σήμερα κυκλοφορούν περίπου 1.000.000 ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους.

sofokelousin.gr
 
Top