Διαψεύδει αξιωματούχος της Κομισιόν όσα είπε ο Μοσκοβισί για την ύπαρξη νέας πρότασης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα παρουσιάσει σήμερα νέες προτάσεις για την διευθέτηση της ελληνικής κρίσης, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής ερχόμενος σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί , ο οποίος προανήγγειλε για το μεσημέρι την παρουσίαση νέων προτάσεων από τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν ακόμη "περιθώρια διαπραγμάτευσης" ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της και ανακοίνωσε την παρουσίαση νέων προτάσεων από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής "θα παρουσιάσει τις προτάσεις του το μεσημέρι. Ο Γιουνκέρ θα παρουσιάσει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί, εύχομαι όλοι να δεσμευθούν σε αυτόν τον δρόμο του συμβιβασμού", δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

"Πρέπει να συνεχίσουμε να συνομιλούμε", επέμεινε ο ευρωπαίος επίτροπος τονίζοντας ότι "η πόρτα παραμένει ανοικτή σε διαπραγματεύσεις".

Σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί, η Αθήνα βρισκόταν σε απόσταση "λίγων εκατοστών" από μία συμφωνία με τους πιστωτές όταν διακόπηκαν οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. http://www.press-gr.com/

 
Top