Κρούγκμαν: Τρεις λόγοι που ο Τσίπρας κάνει το σωστό

«Αν κερδίσει στο δημοψήφισμα, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει ενισχυθεί με δημοκρατική νομιμότητα - Οι πολίτες θα δώσουν στον Τσίπρα την εντολή να κάνει αυτό που πρέπει» γράφει στο άρθρο του στους New York Times ο διάσημος οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν.

Οι τρεις λόγοι για τους οποίους ο πρωθυπουργός κάνει το σωστό, είναι σύμφωνα με τον Κρούγκμαν:

- Πρώτον, αν κερδίσει στο δημοψήφισμα, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει ενισχυθεί με δημοκρατική νομιμότητα, που νομίζω ότι ακόμα έχει σημασία στην Ευρώπη.

- Δεύτερον, το δημοψήφισμα, στην ουσία, θα ζητά από τους ψηφοφόρους να επιλέξουν την προτεραιότητά τους και να δώσουν στον Τσίπρα την εντολή να κάνει αυτό που πρέπει αν το τραβήξει μέχρι το τέλος η τρόικα.

- Τρίτον, ήταν μια ενέργεια τερατώδους αφροσύνης από την πλευρά των κυβερνήσεων των πιστωτών και των θεσμών να το τραβήξουν μέχρι αυτό το σημείο.

Ο Πολ Κρούγκμαν γράφει στο τέλος: «Αν με ρωτήσετε, ήταν μια ενέργεια τερατώδους αφροσύνης από την πλευρά των κυβερνήσεων των πιστωτών και των θεσμών να το τραβήξουν μέχρι αυτό το σημείο. Όμως το έχουν κάνει και δεν μπορώ να κατηγορήσω απόλυτα τον Τσίπρα που στράφηκε στους ψηφοφόρους, αντί να στραφεί σε αυτούς».

 

http://www.press-gr.com/

 
Top