Πρόκειται για έναν θεσμό που σιγά-σιγά κατακτά την δική του θέση στην φωτογραφική κοινότητα.
Ο λόγος για τον ετήσιο διαγωνισμό νυχτερινής φωτογραφίας που διοργανώνεται φέτος για έκτη φορά. Ο διαγωνισμός «Ο Κόσμος τη Νύχτα» διοργανώνεται από το National Optical Astronomy Observatory και τους «Astronomers Without Borders«.
Στόχος του διαγωνισμού, πέρα από το αισθητικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα είναι να αναδειχθεί η ομορφιά του πλανήτη μας, αλλά και να περάσει ένα μήνυμα για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από την ατμοσφαιρική (και δη φωτοχημική) ρύπανση.
Ο ουρανός και η ατμόσφαιρα είναι κυρίαρχο κομμάτι για την ζωή και την επιβίωση στον πλανήτη μας, ένας πλούτος και μια κληρονομιά όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά και για όλα τα άλλα είδη που ζουν μαζί μας.
Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Η σημασία του Νυχτερινού Ουρανού», και χωριζόταν σε δύο υποκατηγορίες, «Η Ομορφιά του Νυχτερινού Ουρανού» και «Κόντρα στα Φώτα«. Η φωτογραφία «Star Trails επάνω από το Table Mountain» ήταν ο νικητής σε όλον τον διαγωνισμό και πρώτη στην δεύτερη κατηγορία.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 1000 φωτογράφοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες από όλον τον κόσμο.
Οι 10 φωτογραφίες που ξεχώρισαν για το 2015 και σας παρουσιάζουμε εδώ αποτελούν πραγματικά επιτεύγματα της φωτογραφικής τέχνης. Και δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την πραγματικά μυθική ομορφιά του πλανήτη που έχουμε την τύχη να ζούμε.
li1
li2
li3
li4
li5
li6
li7
li8
li9
li10

 
Top