ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΙΟΥΝΙΟΣ 2015
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
«ΟΧΙ, ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ»
Η ενοποίηση των Διευθύνσεων Κοινωνικής Προστασίας και Παιδικών Σταθμών, όπως αυτή διατυπώνεται στη πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου για τον νέο ΟΕΥ, βρίσκει αντίθετους τους εργαζόμενους σε αυτές, όπως και το Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων το οποίο ομόφωνα έχει εκφρασθεί αρνητικά.
Δεν είναι δυνατή η συγχώνευση δύο Υπηρεσιών με αντίθετες αρμοδιότητες, διαφορετικό αντικείμενο και άλλο σκοπό.
Η Κοινωνική Προστασία στόχο έχει τη στήριξη αδύναμων-ευπαθών κοινωνικών ομάδων (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημοτικά Ιατρεία, Πρόνοια κλπ.), ενώ η Υπηρεσία των Παιδικών Σταθμών έχει αμιγώς παιδαγωγικό χαρακτήρα με κύριο αντικείμενο την Προσχολική Αγωγή παιδιών κάτω των 5 ετών.
Η εφαρμογή της ενοποίησης σηματοδοτεί :
• την συρρίκνωση των δύο Διευθύνσεων
• την υποβάθμιση των αντικειμένων τους μέσω της συγχώνευσης αρμοδιοτήτων
• τη νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της ήδη διαμορφωμένης κατάστασης υποστελέχωσης
• την εντατικοποίηση της εργασίας
• τα παράλληλα καθήκοντα, και
• την δημιουργία μιας μη συστεγασμένης «Υπερδιεύθυνσης» με τεράστια προβλήματα λειτουργίας
Παράλληλα πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με την επιλογή των κριτηρίων που έγιναν, ώστε να συγχωνευθούν οι δύο Διευθύνσεις. Επίσης στο ερώτημά μας σε τι εξυπηρετεί αυτή η συγχώνευση, ποτέ δεν πήραμε πειστική απάντηση.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι συγχωνεύσεις μη συναφών οργανικών μονάδων έχουν άμεση αρνητική επίπτωση στη λειτουργία του Δήμου μας, καθώς και στην παροχή σύγχρονων ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεχίσει αταλάντευτα την προσπάθεια για την αποτροπή της συγχώνευσης των δύο Διευθύνσεων με όλες του τις δυνάμεις.
 
Top