"Ακόμα ζητάμε από τους πολίτες να πληρώνουν για τη διάσωση των τραπεζών"



Θα μπορούσε να είναι ένα κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο. Όμως, ο πρώην Πρωθυπουργός και αρχιτέκτονας των Μνημονίων, Γιώργος Παπανδρέου, επέλεξε τη σημερινή ημέρα να δώσει συνέντευξη στο Bloomberg με φόντο την Ακρόπολη, εξηγώντας γιατί το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου θα πλήξει τους Έλληνες...







Συνέντευξη στο Bloomberg, παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εξηγώντας τη στάση του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο και το γεγονός ότι καταψήφισε το άρθρο για τις τράπεζες.



"Ψήφισα κατά για λόγους αρχής και θα ψήφιζα ξανά με τον ίδιο τρόπο. Ο βασικός λόγος είναι ότι μπορώ να καταλάβω ότι σε συγκεκριμένες περιστάσεις η ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, ήταν χρήσιμη, αλλά το να βάλεις κάτι τέτοιο σε νόμο, ειδικά όταν η Ελλάδα έχει θυσιάσει τόσα πολλά για να αναλαμβάνει συνεχώς το κόστος της διάσωσης των τραπεζών", είπε ο κ. Παπανδρέου.



Ερωτηθείς για το αν ρίσκαρε πολλά (πτώση της κυβέρνησης, πρόωρες εκλογές), με την κίνησή του αυτή, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε ότι δεν είναι απειλή για την κυβέρνηση.



"Δεν απειλώ την πλειοψηφία. Ήταν μια προσωπική πολιτική απόφαση και ήταν μια δήλωση για πράγματα που πρέπει να αναθεωρήσουμε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, διότι έχουμε συστημικό πρόβλημα.



Ο Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι η ΕΕ δεν έχει λύσει βασικά προβλήματα, όσον αφορά τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.



"Ακόμα ζητάμε από τους πολίτες, να πληρώνουν για τη διάσωση των τραπεζών" είπε χαρακτηριστικά.









Σε ερώτηση για τις φήμες που τον θέλουν να προχωρά στη σύσταση νέου κόμματος απάντησε ότι είναι "επικίνδυνο να απαντά κανείς σε φήμες την πρωταπριλιά".



Ερωτηθείς για τις ευρωεκλογές και μια πιθανή αποτυχία της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η αναμέτρηση θα είναι ντέρμπι και πρόσθεσε ότι θα πολλοί ψηφοφόροι θα ψηφίσουν αντισυστημικά.



Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα αντέξει ένα αρνητικό αποτέλεσμα, ο κ. Παπανδρέου, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της, αλλά έθεσε ως προϋπόθεση να στραφεί προς την προώθηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων.



"Όλα αυτά τα χρόνια στηρίζω την κυβέρνηση. Μέχρι που παραιτήθηκα από τη θέση του πρωθυπουργού, για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας. Είμαστε στο τέλος του προγράμματος και σίγουρα δεν απειλώ τη σταθερότητα της κυβέρνησης".



Ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει αυτή τη στιγμή να δώσει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και να βάλει στην άκρη τις περικοπές δαπανών.



Ο κ. Παπανδρέου, δήλωσε τέλος ότι αν η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας, προχωρήσει περισσότερο στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, είναι πιθανό να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2016.



 
Top