Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ, έγινε χθες το πρόσωπο της ημέρας και του ανασχηματισμού. Αρχικά γιατί έγινε ο πρώτος υπουργός Πολιτικής Προστασίας – που δεν θα πρέπει να συγχέεται με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Και στη συνέχεια με τον χαρακτηρισμό του από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «αποστάτη» και την άρνηση του ίδιου να γίνει τελικά υπουργός. 

Ήδη, όμως, γνωρίζουμε… τον γιο του. Και αυτό γιατί δεν είναι άλλος από τον σεφ Γιάννη Αποστολακη!

Ο σεφ, που μας συστήθηκε στο παρθενικό MasterChef, χάνοντας την πρωτιά από τον Άκη Πετρετζίκη, ανέλαβε στη συνέχεια κεντρικό ρόλο ως coach των παικτών του ριάλιτι, ενώ ήταν εκείνος που χαλάρωνε τη νικήτρια ομάδα, στα καθιερωμένα γεύματα μετά τη νίκη τους.

Η πορεία του μέχρι το ριάλιτι μαγειρικής

Ο Γιάννης Αποστολάκης έχει δηλώσει για την οικογένειά του σε συνέντευξή του:

«Δεν είχαμε τα τρελά λεφτά στο σπίτι, αλλά ποτέ δεν μας έλειψαν τα βασικά αγαθά. Μπορεί να μην είχα τα χιλιάδες παιχνίδια που ήθελα και ζητούσα, αλλά είχαμε όσο ακριβώς χρειαζόμασταν. Δεν με κακόμαθαν οι γονείς μου -και ευτυχώς, δηλαδή.

»Ο πατέρας μου είναι ναυτικός και η μητέρα μου έχει μια σχολή με καταδύσεις στο Ρέθυμνο -κανονικοί άνθρωποι, νορμάλ εισοδήματα. Νιώθω πολύ τυχερός για την οικογένειά μου, γιατί με μεγάλωσαν με καλές αρχές και πρότυπα. Αν και ως παιδί ήμουν… κάπως».

Πριν τη συμμετοχή του στο MasterChef, ο Γιάννης Αποστολάκης σπούδαζε «Μηχανικός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος» στα Χανιά, όμως τρία χρόνια μετά την εισαγωγή του εγκατέλειψε τη σχολή. Τα καλοκαίρια εργαζόταν ως skipper σε ιστιοπλοϊκά, όπου έκανε και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη μαγειρική.

Η σχέση του με τη θάλασσα είχε ξεκινήσει ήδη από τα 12 του χρόνια, όταν και άρχισε να εργάζεται στην επιχείρηση της μητέρας του στο Ρέθυμνο, ενώ έχει δηλώσει ότι όταν ήταν παιδί ήθελε να γίνει αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού όπως ο πατέρας του. Όμως στα 16 του, συνειδητοποίησε ότι κλίση του ήταν στην πραγματικότητα η μαγειρική.

Η καριέρα στην τηλεόραση
Το MasterChef τον σύστησε στο κοινό, και ο σεφ έγινε αμέσως αγαπητός. Έτσι, μετά το τέλος του ριάλιτι, ο Αποστολάκης απέκτησε δική του στήλη μαγειρικής σε διάφορες εκπομπές (Joy, Join Us και Dot).


Όμως δεν περιορίστηκε καθαρά στις μαγειρικές εμφανίσεις, αφού ως γνωστόν συμμετείχε και στο μουσικό σόου Just The 2 Of Us στο MEGA, όπου και τραγουδούσε κάθε εβδομάδα με τη βοήθεια της τραγουδίστριας Ελισάβετ Σπανού.

Οι φήμες για την προσωπική του ζωή

Γοητευτικός και συμπαθής, είναι φυσικό ο Γιάννης Αποστολάκης να έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ και με την προσωπική του ζωή, όσο κι αν ο ίδιος τηρεί πάντα διακριτική στάση.
Άλλωστε, ήδη από το MasterChef, δεν ήταν λίγες οι συμπαίκτριές του που είχαν εντυπωσιαστεί από την εμφάνισή του.


Ο σεφ διατηρούσε σχέση με την Ελένη Βαΐτσου, και μάλιστα αρκετά σοβαρή ώστε να την έχει συστήσει στους γονείς του. Όμως οι δυο τους χώρισαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αργότερα το πρόσωπό του είχε αναφερθεί ως πιθανή σχέση της Κάτιας Ταραμπάνκο, κάτι που όμως είχε διαψεύσει κάθετα η ίδια, λέγοντας ότι όταν άρχισαν αυτές οι φήμες, οι δυο τους δεν γνωρίζονταν καν. Τότε πάντως, το γνωστό μοντέλο είχε θεωρηθεί πως θα μπορούσε να είναι η αιτία του χωρισμού του σεφ. Έκτοτε, η προσωπική ζωή του σεφ έχει παραμείνει εκτός δημοσιότητας


 
Top