Η αναστολή εργασίας επεκτείνεται πλέον και με τη «βούλα» και στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα από σήμερα Τετάρτη... 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr, αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εστάλη προς τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, από την 1η Σεπτεμβρίου, «με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κατόπιν εισήγησης των Γενικών Επιτελείων», τίθεται εκτός καθηκόντων, δηλαδή, σε αναστολή εργασίας, το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμενων που δεν έχει εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΘΑ, το προσωπικό θα μπορεί να επανέλθει στην υπηρεσία όταν εμβολιαστεί.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα λειτουργίας στις υγειονομικές υπηρεσίες των ΕΔ και στα στρατιωτικά νοσοκομεία, καθώς ένας μεγάλος αριθμός υγειονομικών και στους τρεις κλάδους του στρατεύματος δεν έχει εμβολιαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr ο εμβολιασμός στους άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων μεσοσταθμικά (Στρατός Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό) διαμορφώνεται στο 35% με τον Στρατό Ξηράς να έχει τις χειρότερες επιδόσεις καθώς το ποσοστό εμβολιασμού δεν φαίνεται να ξεπερνά το 25%. Υψηλότερα είναι τα ποσοστά την Πολεμική Αεροπορία και ακόμη καλύτερα στο Πολεμικό Ναυτικό που οδηγεί την «κούρσα» των εμβολιασμών στις Ένοπλες Δυνάμεις με ποσοστό πέριξ του 45%.

Εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ).


 
Top