Τη φαντασία τους επέδειξαν οι Μαγνησιώτες ψηφοφόροι, που για τους δικούς τους λόγους αποφάσισαν να ρίξουν άκυρο στις κάλπες που στήθηκαν την Κυριακή.

Οι ψηφοφόροι κατέθεσαν... δικές τους πολιτικές προτάσεις, έγραψαν ποίημα ζητώντας τον Θεό να μας σώσει και ζωγράφισαν ακόμη και γάιδαρο πάνω στα ψηφοδέλτια.

Σε έναν φάκελο βρέθηκαν κολλημένα με συρραπτικό δύο ψηφοδέλτια, που – κατά τη γνώμη του ψηφοφόρου – πρέπει να συνενωθούν!

Σύμφωνα με εκλογικούς αντιπροσώπους, σε εκλογικό τμήμα της Νέας Αγχιάλου, ψηφοφόρος έγραψε σε λευκό ψηφοδέλτιο ένα ποίημα που ζητούσε από τον Θεό να μας σώσει, ενώ στο ίδιο τμήμα βρέθηκαν δύο συρραμμένα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης και του ΛΑΟΣ, με τον πολίτη προφανώς να είναι οπαδός τόσο του Βελόπουλου, όσο και του Καρατζαφέρη χωρίς να μπορεί να αποφασίσει ποιον τελικά να προτιμήσει, θεωρώντας ότι πρέπει να ενωθούν.

Στον Πλάτανο του Δήμου Αλμυρού, βρέθηκαν τρία ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, στα οποία ο ψηφοφόρος είχε γράψει τη λέξη “προδότες”.

Σε τμήμα της Νεάπολης στον Βόλο, ψηφοφόρος αποδείχθηκε κοσμιότερος σε σχέση με άλλους ζωγραφίζοντας απλά ένα ερωτηματικό που ξεκινούσε από την κορυφή και κατέληγε στη βάση του ψηφοδελτίου.

Με άσεμνο περιεχόμενο

Στον αντίποδα, ίχνος κοσμιότητας δεν είχαν ψηφοφόροι σε χωριό του Κεντρικού Πηλίου, αφού βρέθηκαν ουκ ολίγα ψηφοδέλτια από άσεμνου μέχρι αισχρού περιεχομένου, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες και πολίτες επέδειξαν κακή συμπεριφορά, καθώς γιοι συνοδεύοντας τους ηλικιωμένους γονείς τους, επέμεναν να μπουν μέσα στο παραβάν για να τους πουν τι να ψηφίσουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένταση με την δικαστική αντιπρόσωπο.

Στο ίδιο χωριό, ο χώρος των εκλογών βρίσκονταν σε κακή κατάσταση, αφού η αίθουσα ήταν μικρή και μάλιστα είχε χωριστεί σε Α και Β τμήμα μόνο μ’ ένα παραβάν, ενώ η διπλανή αίθουσα ήταν κλειστή… Τα προβλήματα στον συγκεκριμένο οικισμό, ξεκίνησαν από νωρίς, μιας και την Παρασκευή υπήρξε καθυστέρηση τουλάχιστον τριών ωρών στην παράδοση του εκλογικού υλικού.

Φυλλάδια πιτσαρίας

Δωρεάν διαφήμιση, ή ο κορεσμός της πείνας οδήγησαν ψηφοφόρο σε εκλογικό τμήμα του Βόλου να ρίξει στη κάλπη τον φάκελο στον οποίο είχε βάλει μέσα φυλλάδια από πιτσαρία, ενώ άλλος σε κάποιο από τα τμήματα του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο της πόλης το έριξε στη ζωολογία, ζωγραφίζοντας έναν γάιδαρο!

Σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου ο ψηφοφόρος το έριξε στα ποδοσφαιρικά μη κρύβοντας τις οπαδικές του προτιμήσεις γράφοντας στο ψηφοδέλτιο τη λέξη “θρύλος”, ενώ άλλος έβαλε έναν μεγάλο σταυρό που έπιανε όλα τα ονόματα του ψηφοδελτίου. Στο ίδιο χωριό, άλλος πολίτης διάλεξε το λευκό ψηφοδέλτιο για να γράψει ένα μεγάλο «Χ».

«Δαγκωτό Τσίπρας»

Αξίζει να τονιστεί πως στο Ειδικό Τμήμα του Καταστήματος Κράτησης στην Κασσαβέτεια από τους 33 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους (κρατούμενοι που δεν έχουν αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων) ψήφισαν οι 31, χωρίς να υπάρξει ούτε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Μάλιστα επειδή πρόκειται για αγράμματους νεαρούς, ποσοστό περίπου 90% ζητούσαν από τον εκλογικό αντιπρόσωπο να μην τους δώσει όλα τα ψηφοδέλτια, παρά μόνο αυτό του Τσίπρα…

Πηγή: magnesianews.gr

 
Top