Ο »Εθνικός Στρατός της Λιβύης » (ANL) υπό την καθοδήγηση του Khalifa Haftar πήρε τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της Τρίπολης σύμφωνα με την τοπική έκδοση του Addresslibya.Βίαιες μάχες στο αεροδρόμιο.

Νωρίτερα σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στο νότο της πρωτεύουσας της Λιβύης.tvzvezda Στην Τρίπολη είναι η έδρα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNA) που αναγνωρίζει η διεθνής αποκαλούμενη κοινότητα κυρίως η Δύση γι αυτό και η Μ Βρετανία έσπευσε να ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφού ο Haftar κήρυξε πορεία για την απελευθέρωση της Τρίπολης. Οι μάχες επεκτάθηκαν στις συνοικίες Ain Zara και Gasir bin Ghasher…

«Ανακτήθηκε ο έλεγχος του διεθνούς αεροδρομίου στην Tripoli, μάχες διαδραματίζονται στις παρυφές του», ανέφερε μια πηγή στο sputnik. Στα δυτικά η GNA είναι η κυβέρνηση του Fayez al-Sarraj, που εγκαταστάθηκε το 2015 από μια συμφωνία υπό την κηδεμονία του ΟΗΕ με έδρα την Tripoli, και στα δυτικά υπάρχει τοπική διακυβέρνηση υπό τον (ANL),μ΄επικεφαλή τον Khalifa Haftar.

Tην ίδια στιγμή ο ΓΓ του ΟΗΕ Antonio Guterres συναντήθηκε με τον διοικητή της Ανατολικής Λιβύης Λμια προσπάθεια να αποτρέψει εκ νέου εμφύλιο πόλεμο καθώς οι δυνάμεις του προχώρησαν στην πρωτεύουσα. Προηγουμένως είχε συναντήσεις στην Τρίπολη με την κυβέρνηση που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ. »Αφήνω τη Λιβύη με βαριά καρδιά και βαθιά ανησυχία. Ελπίζω ακόμα να αποφευχθεί μια αιματηρή αντιπαράθεση στην Τρίπολη και γύρω από αυτήν « , ανέφερε ο Αντόνιο Γκουτέρες στο Twitter μεταφέρει το reuters.


Οι ένοπλες δυνάμεις του (ANL) υπό την ηγεσία του « Khalifa Khaftar » είναι ήδη στην περιοχή του Qasr Ben Ghashir (στην Τρίπολη) και τις υποδέχθηκαν οι κάτοικοι..Aπό όλους τους άξονες μπαίνει στην πρωτεύουσα ο Khaftar..



dimpenews.com


 
Top