Ο πρώην φυγόδικος της κυβέρνησης της Αμερικής, Edward Snowden, σχολίασε την σύλληψη του ιδρυτή του WikiLeaks, Julian Assange, στο Λονδίνο αποκαλώντας την «σκοτεινή στιγμή για την ελευθερία του Τύπου».

Οι εικόνες του πρεσβευτή του Εκουαδόρ να καλεί την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου στην πρεσβεία για να σύρουν τον βραβευμένο για το δημοσιογραφικό έργο του publisher έξω από το κτίριο θα γραφτεί σίγουρα στην ιστορία!«, δήλωσε ο Edward Snowden στο Twitter.

«Οι επικριτές του Assange μπορεί να χαίρονται, αλλά αυτή είναι μια σκοτεινή στιγμή για την ελευθερία του Τύπου», τόνισε ο Snowden.

Ο Julian Assange, ο ιδρυτής του WikiLeaks, ο οποίος έχει κυκλοφορήσει κρυφά και εμπιστευτικά έγγραφα που έχουν ενοχλήσει, κατά καιρούς, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, τέθηκε υπό κράτηση την Πέμπτη μετά την έξωση του από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου έζησε για σχεδόν επτά χρόνια.

Η Metropolitan Police δήλωσε ότι ο κ. Assange συνελήφθη από αξιωματικούς της πρεσβείας σε ένταλμα που είχε εκδοθεί από το Westminster Magistrates’ Court το 2012, επειδή δεν είχε παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

- Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών υπέβαλε ποινική δίωξη εναντίον του κ. Assange σχετικά με τη δημοσίευση εμπιστευτικών εγγράφων, τα οποία οι εισαγγελείς δημοσιοποίησαν τον Νοέμβριο.
- Αντιμετωπίζει, επίσης, κατηγορία στο βρετανικό δικαστήριο επειδή δεν έδωσε το παρόν στη δίκη του.
- Επιπρόσθετα, όπως προαναφέραμε, ο κ. Assange κατηγορείται ότι έχει βοηθήσει την Ρωσία να διαβρώσει στις προεδρικές εκλογές του 2016 δημοσιεύοντας κλεμμένο υλικό από τους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος (Democratic Party).

secnews.gr


 
Top