Ο Πρόεδρος Ψητοπωλών Αττικής εξηγεί στο newsit.gr γιατί είναι αναπόφευκτη η αύξηση της τιμής στο σουβλάκι. Γιατί, περισσότερο απ' όλα θα ακριβύνει το πίτα - γύρος! Πότε θα γίνουν οι αυξήσεις στα σουβλάκια.

Αναπόφευκτη είναι η αύξηση της τιμής στο αγαπημένο μας σουβλάκι. Αυτό που επισημαίνει μιλώντας στο newsit.gr ο Ανδρέας Ανδριανάκης, Πρόεδρος Ψητοπωλών Αττικής είναι ότι η μεγαλύτερη αύξηση θα σημειωθεί στον γύρογιατί έχει όπως λέει μεγάλες απώλειες στο ψήσιμο και γι’ αυτό η τιμή του θα αυξηθεί αρκετά.

Όπως λέει ακόμα το μόνο σίγουρο είναι ότι «δεν θα υπάρχει χαμηλότερη τιμή από 2,40 ή 2,50 ευρώ στο «πίτα-γύρο», ενώ, έως τώρα, έβρισκες και με 2 ευρώκαι με 2,10 και με 2,20. Η βάση ήταν τα 2 ευρώ. Στο εξής, αν θα βρεις με 2,40 ευρώ θα είναι καλά. Στο “καλαμάκι” μπορεί να κρατηθούν οι τιμές, προς το παρόν. Ο “γύρος” όμως έχει πάρα πολύ μεγάλες απώλειες στο ψήσιμο, χάνει βάρος, και για αυτό θα αυξηθεί αρκετά».



Ο κ. Ανδριανάκης λέει ακόμα ότι «Δεν υπάρχει πιθανότητα να μη γίνουν αυξήσεις, ή την άλλη εβδομάδα, ή αμέσως μετά το Πάσχα».

Τώρα, προσπαθούμε να δούμε που θα τις συγκρατήσουμε τις τιμές, διότι και ο κόσμος έχει οικονομικά προβλήματα και το σουβλάκι είναι λαϊκό είδος, δεν το τρώνε μόνο οι πλούσιοι.
Για την αύξηση της τιμής στο σουβλάκι φταίει η Κίνα

Εξηγώντας τι έχει συμβεί αναφέρει ότι ήδη έχουν απορροφήσει όλες τις αυξήσεις, των κρεάτων. Τονίζει ότι το πρόβλημα το προκάλεσε η Κίνα!

Γιατί εκεί, λόγω πανώλης στα χοιρίδια, αναγκάστηκαν οι Κινέζοι να προμηθευτούν χοιρινό κρέας από την Ευρώπη και οι τροφοδότες στην Ευρώπη θεώρησαν καλό να αυξήσουν την τιμή του. Εφόσον υπήρχε μεγάλη ζήτηση, αύξησαν τις τιμές. Μέχρι στιγμής, οι τιμές έχουν ανέβει πάνω από 17-18% και την άλλη εβδομάδα θα φτάσουν το 25%. «Αυτό δεν μπορούμε να το απορροφήσουμε εμείς, έχουμε απορροφήσει τις έως τώρα αυξήσεις και δεν αντέχεται αυτό. Φανταστείτε ότι δουλεύουμε με ένα κέρδος της τάξης του 12% με 15%. Όταν αυξηθεί κατά 25% η αγορά των κρεάτων, συν το ότι δεν έχουν πέσει ποτέ οι τιμές της μαναβικής από το καλοκαίρι, λόγω της κακοκαιρίας, δεν υπάρχει πιθανότητα να μη γίνουν αυξήσεις. Ή θα κάνουμε αυξήσεις ή θα πρέπει να κλείσουμε τα καταστήματα. Τον τελευταίο μήνα δεν έχουμε κέρδος. Μπορώ να σας πω ότι ορισμένα καταστήματα μπορεί να χάνουν».


Αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι!

Ο κ. Ανδριανάκης επισημαίνει και κάτι άλλο: «Το πρόβλημα», λέει, «υπάρχει και με τα μοσχάρια, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι το χοιρινό. Και η βενζίνη και τα μεταφορικά έχουν ακριβύνει, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με το χοιρινό».

 
Top