Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου 27χρονος, ο οποίος ήταν ένας από τους επτά συνολικά συλληφθέντες, στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο κέντρο της Αθήνας, στις 20 Ιανουαρίου.
Σε αντίθεση με τους άλλους έξι κατηγορουμένους, οι οποίοι μετά τις απολογίες τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους, ο 27χρονος θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς το δικαστικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της άποψης που είχε εκφράσει ο εισαγγελέας για το συγκεκριμένο κατηγορούμενο.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του 27χρονου, ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν ως προς το αν ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος θα πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι. Έτσι, όπως προβλέπει ο νόμος, της διαφωνίας επιλήφθηκε το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο τάχθηκε τελικά υπέρ της προφυλάκισης του νεαρού άνδρα με σχετικό βούλευμα που εξέδωσε.
Μέχρι να αποφασίσει δε το συμβούλιο ο 27χρονος όλο αυτό το διάστημα παρέμεινε κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.
Ο κατηγορούμενος, τέλος, φέρεται να εμπλέκεται και στην επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Φαβέλα» στο Μικρολίμανο, η οποία -κατά την αστυνομία- έγινε από χρυσαυγίτες.
Πηγή: lawandorder.gr
 
Top