Στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου συμβατών με αυτά που έχουν τοποθετηθεί στον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΕΘ υποχρεώνονται να προχωρήσουν εντός τεσσάρων μηνών τα ΚΤΕΛ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπως προβλέπει τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Όσον αφορά στα ΚΤΕΛ Αττικής το υπουργείο Μεταφορών θα προχωρήσει από τις αρχές Νοεμβρίου στη μείωση της τιμής, έως και κατά 1,40 ευρώ, στο ολόκληρο εισιτήριο για μακρινές διαδρομές, το κόστος των οποίων φτάνει σήμερα και τα 4,5 ευρώ, στο πλαίσιο του σχεδιασμού δρομολογίων εντός του Λεκανοπεδίου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αυτό επισημαίνει στο Έθνος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, συμπληρώνοντας πως το μέτρο θα συνδυαστεί με τη μεταφορά των αφετηριών των ΚΤΕΛ από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς σταθμούς του μετρό.

Οι γραμμές των ΚΤΕΛ θα γίνουν κυκλικές και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα αποβιβάζουν στο Νομισματοκοπείο και τον Ελαιώνα, ώστε οι μετακινούμενοι να μπορούν να μετεπιβιβάζονται σε μετρό ή αστικά λεωφορεία.

Στόχος του υπουργείου είναι η εφαρμογή του μειωμένου εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ να ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα και να προηγηθεί της εφαρμογής του ζωνικού εισιτηρίου για τις μετακινήσεις στην Αθήνα, το οποίο ήδη σχεδιάζεται από το υπουργείο και τον ΟΑΣΑ, με σκοπό οι χρεώσεις των επιβατών να διαμορφώνονται ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση με τις αστικές συγκοινωνίες.

 
Top