Συντετριμμένη είναι η μητέρα του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών, στις Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.

Ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, την κατέβασε λίγο αργότερα η αλβανική αστυνομία, με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ή στον αέρα, ωστόσο αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι άνοιξε πυρ κατά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων.

"Κανείς δεν μας εξηγεί τίποτα. Με πέταξαν πέρα με το όπλο κι εγώ άνοιξα τα χέρια μου, δεν ήξερα τι γινότανε. Τους ρώτησα 'τι γίνεται παιδιά μου;'. Έσπασαν την πόρτα και τους λέω θα φέρω εισαγγελέα, δε σας αφήνω να μπείτε μέσα. Τα ρίξανε όλα κάτω", είπε συγκλονισμένη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν τον σκότωσαν επίτηδες, απάντησε: "Επίτηδες. Έχουν μίσος για τον Ελληνισμό. Δεν χωνεύουν την Ελλάδα και τη Βόρεια Ήπειρο", ενώ ξεκαθάρισε ότι ο γιος της δεν είχε ποτέ μπλεξίματα με την αλβανική αστυνομία.

"Σήκωνε τη σημαία εδώ στην αυλή μας και το χαιρότανε. Είχε αυτό τον πόθο μέσα. Όλα τα χρόνια σήκωνε τις ελληνικές σημαίες και στόλιζε το χωριό για τους ήρωές μας. Το παιδί μου ήταν δραστήριο και λεβέντης και έξυπνο. Ήθελαν να τον λυγίσουν. Μου το φάγανε το παιδάκι μου. Τον προκάλεσαν", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η δολοφονία έγινε και για εκφοβισμό για την ελληνική κοινότητα.

"Θα είμαι δυνατή για τον λεβέντη μου, που έπεσε σαν ήρωας για την Ελλάδα και για την Βόρεια Ήπειρο. Που ήμασταν μια ζωή σκλαβωμένοι από τους Αλβανούς. Δεν μπορούσαμε να σηκώσουμε κεφάλι. Το παιδί μου δεν το συνέλαβαν", είπε.

Επεσήμανε ότι η ίδια τον είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές για τον κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή του. «Εδώ, του έλεγα, υπάρχουν αρπακτικά. Πρόσεχε. Δεν φοβόταν αυτός. 'Δεν κάνω τίποτα', έλεγε», δήλωσε η κ. Κατσίφα.

Σε λίγο ακολουθεί βίντεο...

 
Top