Χωρίς άδεια από το υπουργείο Παιδείας λειτουργεί το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στη Λάρισα. Σύμφωνα με δημοσίευμα από τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", που επικαλείται επίσημη απάντηση από την διευθύντρια Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δεν είχε λάβει την απαραίτητη αδειοδότηση για να λειτουργεί στη θεσσαλική πόλη, τουλάχιστον μέχρι την 4η Οκτωβρίου.

Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση του ΙΕΚ είχε ξεκινήσει μια ολόκληρη εκστρατεία διαφημιστικών «πυροτεχνημάτων», η οποία περιελάμβανε ακόμα και υπαίθριο πάρτι, στην πλατεία Ταχυδρομείου, με τη συμμετοχή μάλιστα και της γνωστής τραγουδίστριας, Ελένης Φουρέιρα. Εφόσον δεν έχει ακόμα άδεια, το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει «χάσει» το χειμερινό εξάμηνο.

Ωστόσο, οι καταγγελίες επισημαίνουν πως έχει ήδη προχωρήσει σε εγγραφές σπουδαστών.

Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στη Λάρισα έχει απασχολήσει έντονα και τον τοπικό Τύπο, κυρίως αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας των νέων κτιριακών του εγκαταστάσεων. Το κτίριο που φέρεται να έχει μισθωθεί για το ΙΕΚ στέγαζε μέχρι πρότινος την Β΄ ΔΟΥ Λάρισας. Στις 2 Μαρτίου, το κτίριο έπιασε φωτιά με τις ζημιές να είναι τεράστιες.

Ερωτήματα όμως προκαλεί και η δαπανηρή διαφημιστική εκστρατεία για τις νέες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στη Λάρισα, καθώς την ίδια ώρα οι οφειλές του ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες ευρώ.

Σύμφωνα απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, οφειλόμενο ποσό ύψους 414.054,30 έχει οριστεί να αποπληρωθεί σε 99 δόσεις, ενώ ποσό της τάξεις 927.445,94 ευρώ που οφείλει το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ θα εξοφληθεί σε 100 δόσεις.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής
 
Top