Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στο δημαρχείο Αμαρουσίου, η ομιλία του δημοσιογράφου Φώτη Καρύδα με θέμα «Σύγχρονοι Πόλεμοι: Μια ανατρεπτική προσέγγιση στους πολέμους που στιγμάτισαν τον πλανήτη μας κατά την τελευταία 20ετία», μαζί με τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία, Λάμπρο Τζούμη.

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας παρών στον πόλεμο στη Βοσνία πρόβαλε αποκλειστικά πλάνα από τις συνθήκες που επικρατούσαν και έχουν στιγματίσει τη ζωή του σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Το παριστάμενο κοινό από την πλευρά του είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει βίντεο αναφορικά με εθελοντές που βρίσκονταν στον πόλεμο, αλλά και τις συνθήκες ζωής των αμάχων.

Παράλληλα, ο Φώτης Καρύδας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο προκαλούνται οι σύγχρονοι πόλεμοι, ενώ έγινε αναφορά στον πόλεμο στη Συρία, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν επηρεάσει την χώρα μας αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο Αντιστράτηγος κ. Τζούμης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους σύγχρονους πολέμους και πόσο αυτοί έχουν επηρεάσει τη χώρα μας, τη συμβολή της τεχνολογίας στους σύγχρονους πολέμους, ενώ έγινε εκτενής τοποθέτηση και επί των Ελληνοτουρκικών.

Το τελευταίο θέμα μάλιστα, λόγω και των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων με τη γείτονα χώρα, φέρεται να προβλημάτισε ιδιαίτερα το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης. Μεταξύ άλλων, το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι του πολιτικού, επιστημονικού, στρατιωτικού και δημοσιογραφικού χώρου.
links από βίντεο πολεμικού ρεπορτάζ που προβλήθηκαν στην εκδήλωση:
https://www.youtube.com/watch?v=qVI3_7d8KSE
https://www.youtube.com/watch?v=Olvm-bKP99s
https://www.youtube.com/watch?v=PnqoSXgtUnk

 
Top