Πολύ επικίνδυνο είναι το ποσοστό να δούμε και στην χώρα μας δυστυχώς, ισλαμικές «τυφλές» επιθέσεις από ομάδες οι οποίες σύμφωνα με ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες έχουν «μετακινηθεί» στα δυτικά Βαλκάνια και ειδικά σε Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο, αναφέρει ευρωπαϊκό ινστιτούτο αμυντικών μελετών.

Ο καθηγητής κ. Μάνος Καραγιάννης του King’s College London και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι «η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να βρίσκεται κάτω από την ψευδαίσθηση ότι οι καλές της σχέσεις με τον αραβικό κόσμο θα την προστατεύσουν από τις επιθέσεις Τζιχαντιστών .

«Δεν πρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι», είπε. «Το Ισλαμικό Κράτος δεν επιλέγει πλέον τους στόχους του με βάση την εξωτερική πολιτική κάθε χώρας», τονίζει ο ίδιος.


« Οι ακραίοι ισλαμιστές είναι ιδεολόγοι», εξήγησε ο François Heisbourg, Πρόεδρος του Συμβουλίου IISS στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών που εδρεύει στο Λονδίνο.

«Θεωρούν τον κόσμο ως ένα πεδίο μάχης μεταξύ πιστών και απίστων» και ως εκ τούτου κανείς δεν είναι «ασφαλής» στην ημερήσια διάταξη».


Σε πρόσφατο συνέδριο στη Ρώμη που διοργάνωσε το think tank European Networks Network (EIN), ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δήλωσε:

«Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες στη Μεσόγειο κινδυνεύουν να παρασυρθούν από το τσουνάμι της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, οι κοινωνίες μας δεν μπορούν να το αντέξουν … Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να το αντέξει … [Περισσότερα από] ένα εκατομμύριο« αλλοδαποί », πέρασαν από την Ελλάδα το 2015 και κατέληξαν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, μερικοί από αυτούς ήταν πραγματικοί πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς ήταν παράνομοι μετανάστες από άλλες χώρες του κόσμου ,

Ενώ σήμερα εκτιμάται ότι οι πραγματικοί πρόσφυγες που έρχονται ακόμα είναι το 20% του συνόλου ή λιγότεροι, ενώ οι υπόλοιποι είναι παράνομοι μετανάστες «.

Αυτοί οι παράνομοι μετανάστες, είπε, «έρχονται στην Ευρώπη αναζητώντας« ευκαιρίες », αλλά δεν αποδέχονται καμία από τις ευθύνες μιας ανοιχτής δημοκρατίας».

«Συνήθως ασχολούνται με όλα τα είδη λαθρεμπορίου: ναρκωτικά, εμπορία ανθρώπων, ακόμη και« τζιχάντ ». Η ελευθερία και η ανεκτοικότητα των κοινωνιών μας συνεπάγονται επίσης ευθύνες και πλήρη σεβασμό στους νόμους μας, βέβαια», κατέληξε ο ίδιος.


Κατά το μήνα Σεπτέμβριο, όταν έλαβε χώρα η διάσκεψη, άλλοι 4.000 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στα ελληνικά νησιά, κατακλύζοντας τις τοπικές κοινότητες που δεν ήταν κατάλληλα εξοπλισμένες για να τους δεχτούν.

Ωστόσο, η απορρόφηση είναι μόνο μία από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές αρχές. Εξίσου, αν όχι περισσότερο, μεγάλη είναι και η ανησυχία ότι οι τρομοκράτες που είναι και αιτούντες ασύλου μπορεί να είναι ανάμεσα των κοινών πολιτών που εισέρχονται στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να υποψιαζόμαστε ότι αυτό συμβαίνει. Από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης το 2015, όταν ανακαλύφθηκε ότι οι εκπαιδευμένοι από τον ISIS τρομοκράτες διείσδυσαν την Ευρώπη από τη Συρία, το Ιράκ και αλλού, η ελληνική αστυνομία έθεσε σε στενό κλοιό περίπου 80 «πρόχειρα» τζαμιά που υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Εκτός από το γεγονός ότι κανένα από αυτούς τους τόπους λατρείας δεν είναι νόμιμος , το πρώτο επίσημο τζαμί της Αθήνας από το τέλος της οθωμανικής κυριαρχίας, βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες μόνο τους προσεχείς μήνες στην Μουσουλμανική Αδελφότητα.


Αυτή η διείσδυση των τρομοκρατών είναι αναμφισβήτητα μεταξύ των λόγων για την μεγάλη αστυνομική άσκηση που διεξήχθη τον Οκτώβριο στην Αθήνα.

Η άσκηση ονομάστηκε « Τυφώνας» , και περιλάμβανε επίλεκτα μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας και των αντιτρομοκρατικών μονάδων που προσομοίασαν «τρομοκρατικές επιθέσεις» και τρόπους αντιμετώπισης τους , όπως πυροβολισμούς, βομβιστικές επιθέσεις σε επιλεγμένους στόχους σε αστικές περιοχές.

Παρ ‘όλα αυτά, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 17ης Αυγούστου στην Ισπανία, όπου σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι και άλλα 120 τραυματίστηκαν, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Τόσκας του ΣΥΡΙΖΑ, απέρριψε την ιδέα ότι η Ελλάδα, η οποία είναι «πυλώνας σταθερότητας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο», θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο του ISIS.

Ο ίδιος είπε ότι η τρομοκρατία θα μπορούσε να νικήσει μόνο μέσω της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

«Ο κ.Τόσκας, όπως και άλλοι συνάδελφοι του πολιτικού κλιμακίου και των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, κάνουν το ίδιο λάθος με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους σε σχέση με τον ισλαμικό ιμπεριαλισμό.

Όπως έχουν καταδείξει οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δυτική Ευρώπη, η εκκαθάριση των ριζοσπαστών μουσουλμάνων μέσω των ανοιχτών πολιτικών όπως, η παραχώρηση της εθνικής ταυτότητας , η πολυπολιτισμικότητα κά, έχουν τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.

Η διευκόλυνση της ελεύθερης εισόδου των μεταναστών, και η πρόκληση της ενσωμάτωσης και της ελεύθερης κίνησης από κοινού με την δημιουργία φιλικών δεσμών με τις χώρες όπου υπάρχει πλειοψηφία Μουσουλμάνων, οδήγησε στην περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση τους», αναφέρει η κ. Μαρία Πολυζωίδου, δημοσιογράφος, δημοσιογράφος και σύμβουλος σε διεθνή και εξωτερικά θέματα, εδρεύει στην Ελλάδα.

Με λίγα και απλά λόγια ο τρόπος λειτουργίας των ευρωπαϊκών κοινωνιών δίνει το δικαίωμα σε αυτές τις ακραίες ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες να κινούνται και να δρουν κατά το δοκούν , με σκοπό να προκαλέσουν το μέγιστο δυνατό «κτύπημα» στην ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Τα δεδομένα είναι δυσοίωνα τόσο για την ΕΕ όσο και για την Ελλάδα η οποία δεν έχει συνέλθει και θα αργήσει πολύ, από την οικονομική κρίση η οποία αποτελεί τροχοπέδη σε όποια περαιτέρω ‘θωράκιση», η οποία θα απαιτούσε πολλά περισσότερα χρήματα .

Παρόλα αυτά όλα, είναι σίγουρο ότι τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας θα κάνουν ότι καλύτερο δυνατό μπορούν για να παραμείνει η Ελλάδα αυτό που αποκαλείται από όλους , «όαση σταθερότητας» σε μια «θάλασσα αστάθειας» στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε τα Βίντεο...



pentapostagma.gr

 
Top