«Έχουμε έρθει για τον Άρη τον Φλώρο, πες μας πού μένει και φέρε μας τα χαρτιά του». Αυτό είπαν στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο οι καθ’ ομολογίαν δολοφόνοι του, αφού πρώτα φόρεσαν ελαστικά γάντια για να μην αφήσουν ίχνη και έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον του.
Άγνωστες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης, που περιλαμβάνονται στα επίσημα δικαστικά έγγραφα, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή».
Αποκαλύπτονται μυστικά ραντεβού στη φυλακή μεταξύ πρωταγωνιστών της υπόθεσης, συναντήσεις στο Περιστέρι των δύο δραστών με γυναίκα συνεργό τους, που διαφεύγει τη σύλληψη, καθώς και αναφορές των εμπλεκομένων σε μυστικούς λογαριασμούς τραπεζών στην Κύπρο.
Ο 52χρονος ποινικολόγος δολοφονήθηκε το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.
Ως φυσικοί αυτουργοί κατηγορούνται δύο Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 32 και 30 ετών, και ως ηθικοί τρεις κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού.
Πρόκειται για τους Αρμπέρ Μπάκο, 'Ολτι Ντούλτσε και Κλοντιάν Λεκοτσάι, οι οποίοι πάντως αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες.
Οι τρεις έγκλειστοι Αλβανοί είχαν ζητήσει -αντί αμοιβής- από τους δύο φυσικούς αυτουργούς να επισκεφθούν στο γραφείο του τον Ζαφειρόπουλο και να τον πυροβολήσουν στα πόδια, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να στείλουν ένα εκβιαστικό μήνυμα στον πελάτη του άτυχου δικηγόρου, Αριστείδη Φλώρο.
Ο τελευταίος κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού έχοντας πρωτοδίκως καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση υπεξαίρεσης «Energa-Hellas Power». Αξίωναν 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανακαλέσουν παλαιότερες καταθέσεις - ομολογίες τους, στις οποίες τον κατονόμαζαν ως το άτομο που τους ανέθεσε, αντί αμοιβής 100.000 ευρώ, να δολοφονήσουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, με τον οποίο αντιδικούσε στη δίκη για το σκάνδαλο «Energa».
Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ο Αριστείδης Φλώρος διευκρίνισε ότι συνδεόταν με ισχυρή οικογενειακή φιλία με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, καθώς και ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 τού είχε ζητήσει να τον εκπροσωπήσει στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.
Είπε ακόμη ότι τον Ιούνιο του 2017, και ενώ βρισκόταν στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. τον πλησίασαν Αλβανοί κρατούμενοι και του μετέφεραν μήνυμα εξ ονόματος των Αρμπέρ Μπάκο, Ολτι Ντούλτσε και Κλοντιάν Λεκοτσάι.
Όπως ισχυρίστηκε, τον απείλησαν ότι αν δεν τους έδινε 5 εκατ. ευρώ δεν θα ανασκεύαζαν τις καταθέσεις τους, θα έκαναν κακό στην ίδιο και θα σκότωναν την οικογένειά του.
Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν τι σήμαινε η φράση των δολοφόνων του Ζαφειρόπουλου λίγο πριν τον πυροβολήσουν, «έχουμε έρθει από την Κύπρο, να του πεις να μοιράσουν τα λεφτά στην Κύπρο», ο Αριστείδης Φλώρος απάντησε ότι οι δράστες αναφέρονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο ίδιος και μέλη της οικογένειάς του στην Κύπρο, διευκρινίζοντας πάντως ότι έχουν δεσμευτεί.
Καταθέσεις
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι καταθέσεις του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου και των δύο ιδιαίτερα αναγνωρίσιμων συνηγόρων του.
Σε αυτές αποκαλύπτεται ότι τον περασμένο Ιούνιο ο κ. Αντωνόπουλος συναντήθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού με τον Αριστείδη Φλώρο, κατόπιν παρότρυνσης και παρουσία ενός τρίτου, γνωστού δικηγόρου των Αθηνών.
Αφορμή για τη συνάντηση υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που ενέπλεκαν τον Φλώρο σε νέα υπόθεση συμβολαίου θανάτου εις βάρος του Αντωνόπουλου. Κατά μία εκδοχή η συνάντηση στο ψυχιατρείο βοήθησε να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.
Επιπλέον, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι δύο συνήγοροι του κ. Αντωνόπουλου «διέψευσαν τα περί εγειρόμενων από μέρους τους οικονομικών απαιτήσεων από τον Αριστείδη Φλώρο με αντάλλαγμα τη μη παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του Αντωνόπουλου, όπου ο Φλώρος έχει κατονομαστεί ως ηθικός αυτουργός», όπως επισημαίνεται στα επίσημα δικαστικά έγγραφα.
Από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση προκύπτει ότι ο Ζαφειρόπουλος πίστευε ότι ο Φλώρος δεν είχε σχέση με την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Αντωνόπουλου και απέδιδε τις ομολογίες των Αλβανών σε απόπειρα εκβιασμού του Φλώρου με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα. Προέτρεπε, μάλιστα, τον εντολέα του να μη δίνει βαρύτητα στις απειλές των έγκλειστων Αλβανών.
Πηγή: Εφημερίδα "Καθημερινή"