Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 32 δασικές πυρκαγιές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Η κατάσταση όσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή ΚοσμηράΙωαννίνων είναι υπό μερικό έλεγχο.

Επίσης, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Σκούρας, στο δήμο Ερυμάνθου Αχαΐας είναι υπό έλεγχο.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση την Κυριακή στις 12:15 στην περιοχή Άνω Καλλιθέα, στο δήμο Ξυλοκάστρου Κορινθίας, είναι σε ύφεση και για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 28 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 11 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, χθες το βράδυ στο Κάστρο Μονεμβασιάς Λακωνίας, είναι σε ύφεση και για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 23 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 6 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 16:00 το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Άγιος Ηλίας στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ηλείας, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 30 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 14 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, και 1 ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Λαγώποδο Ζακύνθου, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 30 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 15 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τα νησιά Χίο, Ψαρά, Ικαρία, Σάμο, Αρκοί, Λειψοί, Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Κω, Νίσυρο, καθώς και για τους νομούς Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου Κρήτης.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες, σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

 
Top