Εφημερίδα του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας υποστήριξε σήμερα πως η χώρα είναι έτοιμη να χτυπήσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, το οποίο, συνοδεία ιαπωνικών αντιτορπιλικών, θα συμμετάσχει σε άσκηση στον δυτικό Ειρηνικό, κοντά στην κορεατική χερσόνησο.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η εφημερίδα Rodong Sinmun του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας ήταν σαφής στο μήνυμά της: "Έχουμε τη δύναμη, με ένα μόνο χτύπημα, να βυθίσουμε το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, για να επιδείξουμε τη στρατιωτική υπεροχή και δύναμή μας".

Όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr νωρίτερα, δύο ιαπωνικά αντιτορπιλικά ξεκίνησαν να συμμετέχουν σε άσκηση με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Καρλ Βίνσον και τα πλοία που το συνοδεύουν στο δυτικό Ειρηνικό καθώς πλησιάζουν τα ύδατα γύρω από την κορεατική χερσόνησο.

Τα δυο ιαπωνικά πολεμικά πλοία, Σαμιντάρε και Ασιγκάρα έφυγαν από τη δυτική Ιαπωνία την Παρασκευή για να προσεγγίσουν το Καρλ Βίνσον σε μια ένδειξη αλληλεγγύης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες απέναντι στη Βόρεια Κορέα και τις πυραυλικές δοκιμές της.

Τα δύο αντιτορπιλικά θα πραγματοποιήσουν μία σειρά τακτικών ασκήσεων με τα αμερικανικά πλοία, αναφέρει ο υπουργός Θαλάσσιας Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας, σε ανακοίνωσή του.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στη ναυτική ομάδα κρούσης να μεταβεί ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσου, μετά από την κλιμάκωση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα.

Τα ιαπωνικά αντιτορπιλικά θα συνοδεύσουν τα αμερικανικά πλοία τουλάχιστον μέχρι τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, ανέφερε πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Το υπουργείο Θαλάσσιας Αυτοάμυνας δεν διευκρίνισε το για πόσο τα ιαπωνικά πλοία θα κάνουν ασκήσεις μαζί με τα αμερικανικά.

Η Βόρεια Κορέα θα γιορτάσει την Πέμπτη την 85η επέτειο από την ίδρυση του στρατού της και πολύ συχνά σε εθνικές επετείους διεξάγει δοκιμές όπλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, CNBC.

Πηγή


 
Top