Το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την ένοπλη επίθεση στο κέντρο του Παρισιού που στοίχισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης Amaq, τη στιγμή που οι γαλλικές Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι το χτύπημα ήταν τρομοκρατικό.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν από την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στα Ηλύσια Πεδία, στην καρδιά του Παρισιού, δύο ημέρες πριν από τον α΄ γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα. Ο ένας εκ των δραστών της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών βγήκε από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και άνοιξε πυρ κατά περιπολικού που ήταν σταματημένο σε φανάρι, σύμφωνα με την Liberation. Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι κρατούσε καλάσνικοφ.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για άτομο που είχε φάκελο στην Αστυνομία. Αμέσως μετά το περιστατικό οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του στα ανατολικά του Παρισιού.

Για το δεύτερο δράστη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ήρθε στο Παρίσι από το Βέλγιο με τρένο, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπήρξαν και άλλοι συνεργοί.

Αμέσως μετά το περιστατικό η αστυνομία έδωσε εντολή να εκκενωθεί η περιοχή και να κλείσει η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων, ενώ απομακρύνθηκαν όσοι πολίτες βρίσκονταν σε μεγάλη ακτίνα από το αιματηρό περιστατικό. Με εντολή της αστυνομίας αποκλείστηκε και το Προεδρικό Μέγαρο για λόγους ασφαλείας. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα για τη μεταφορά των θυμάτων.


Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώνεται στο παρά πέντε του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το τελευταίο debate μεταξύ των τεσσάρων προεδρικών υποψηφίων.

Πηγή


 
Top