Σχοιλιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://ift.tt/1bGipIN

Κήρυξη νομικού πολέμου ανακοίνωσε η Συρία, εναντίον όσων δυσφήμισαν κι έβλαψαν τον...
λαό της χώρας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Συρίας και η Επιτροπή Νομικών, που είχε την ευθύνη συλλογής και τεκμηρίωσης των εγκλημάτων που διέπραξαν ένοπλες ομάδες τρομοκρατών στη χώρα -μόνον από το μαρτυρικό Χαλέπι, για το οποίο "ευαισθητοποιήθηκαν" υπέρ των τζιχαντιστών και της "αραβικής άνοιξης made in USA", οργανώσεις, κόμματα, ΜΜΕ και κυβερνήσεις Σόρος στην Ευρώπη-, συλλέχθηκαν περισσότερες από 10.000 μαρτυρίες με αδιάσειστα ντοκουμέντα, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε δικαστικές αίθουσες.
Όλα τα ντοκουμέντα, οι μαρτυρίες, τα στοιχεία... έχουν μεταφραστεί στην αγγλική και στη γαλλική γλώσσα. Έτσι θα ξεκινήσουν διαδικασίες ασκήσεων διώξεων για εγκλήματα πολέμου σε όλες τις χώρες του κόσμου, όπου νομικοί που υπερασπίζονται το διεθνές δίκαιο θα μπορούν να ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες στις χώρες τους.
Έτσι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο θα βρεθούν κατηγορούμενοι πολιτικοί ηγέτες, ΜΚΟ, ΜΜΕ και δημοσιογράφοι που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προπαγάνδιζαν την επί έξι (6) χρόνια δράση των τρομοκρατών στη Συρία.
Στο στόχαστρο αυτού του νομικού πολέμου θα βρεθούν διεθνείς οργανώσεις, όπως το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η διεθνής αμνηστία κ.α.π.
Το ελληνικό "άρωμα" στην υπόθεση θα κυριαρχήσει, αρκεί να βρεθούν οι νομικοί που δεν έχουν εξαγοραστεί από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και του 4ου Ράιχ. Ειδικότερα περιλαμβάνει τους κ.κ. Αβραμόπουλο (σήμερα Επίτροπο στην Ε.Ε.), Βενιζέλο και Κοτζιά, τους υπουργούς των Εξωτερικών που προσυπέγραψαν και έθεσαν σε εφαρμογή παράνομο κι εγκληματικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας.
Γιατί οι Έλληνες υπουργοί των Εξωτερικών προχώρησαν σε μια "απόφαση" αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο και φυσικά δεν είχε ούτε καν την έγκριση του ΟΗΕ!
Ειδικότερα:
Τα "Εγκλήματα πολέμου": Για το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι σεβαστές αποφάσεις κυρώσεων, όταν δεν υπάρχει ένοπλη σύγκρουση...
Η πρώτη προσθήκη (πρωτόκολλο) του 1977, στις Συμβάσεις της Γενεύης (1949), απαγορεύει σε περίοδο πολέμου, κάθε απόφαση που έχει ως συνέπεια ελλείψεις αναγκαίων αγαθών σε πολίτες...
Το άρθρο 33, της 4ης Συνθήκης της Γενεύης, απαγορεύει "συλλογικές τιμωρίες"...
Αναλυτικά είχαμε επισημάνει:
Μπορεί στην Ελλάδα να μην βρεθούν δικαστές σαν τον Ισπανό Baltazar Garrzon, που δεν δίστασε απέναντι στον δικτάτορα Πινοσέτ, ή εκείνους τους Άγγλους δικαστές που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για την ισραηλινή δολοφόνο-υπουργό Τζίπι Λίβνι. Όμως, να μην θεωρηθεί καθόλου απίθανο, πολλοί Έλληνες πολιτικοί, να μην μπορούν στο μέλλον να ταξιδεύσουν σε χώρες που η δικαιοσύνη θα τους θεωρήσει ένοχους εγκλημάτων πολέμου. Γιατί η απαγόρευση (εμπάργκο) εισαγωγής ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων κ.α. αποτελεί σαφές και χωρίς νομικές ερμηνείες έγκλημα πολέμου!
Ενδιαφέρον θα έχει να παρακολουθήσουμε πως θα κινηθεί νομικά στην Ελλάδα η Αγωνιστική Πανελλαδική Ένωση Δικηγόρων - ΑΠΕΔ, με πρόεδρο τον νομικό Γιάννη Ραχιώτη, που πρόσφατα βρέθηκε στη Δαμασκό και είχε επισημάνει επισήμως με επιστολή, τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από ελληνικής πλευράς, στους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά. Περισσότερες πληροφορίες μπορούμε να εντοπίσουμε και στο κείμενο της κυρίας Μαριάννας Τσήπα στο "PRESS-GR": ΕΔΩ
Μάλιστα, η Αγωνιστική Πανελλαδική Ένωση Δικηγόρων - ΑΠΕΔ, πραγματοποίησε και δημόσια εκδήλωση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, ακριβώς με αυτό το θέμα: "Η Συριακή Σύγκρουση από τη σκοπιά του Διεθνούς Δικαίου".
Βέβαια, θεωρούμε δεδομένο πως και άλλοι πολλοί Έλληνες δικηγόροι, που πραγματικά υπερασπίζονται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα προχωρήσουν σ' αυτές τις κατευθύνσεις.
Αναμένοντας τις εξελίξεις...
 
Top